"Više nikada nećeš doći pre mene": Anegdota košarkaša Partizana sa Stefom Karijem

Željko Obradović je u intervjuu za ''Nedeljnik'' otkrio jednu zanimljivu situaciju sa treninga Golden Stejt Voriorsa

  • 4
Želimir Željko Obradović, Alen Smailagić Foto: Marko Jovanović

Jedna od uzdanica novog tima Partizana, a bivši košarkaš Golden Stejt Voriorsa, Alen Smailagić imao je zanimljivu situaciju sa Stefom Karijem na treningu ''ratnika''.

Kako je ispričao trener crno-belih Željko Obradović za ''Nedeljnik'', Smailagić je jednom prilikom stigao na šuterski trening pre Karija koji mu je tada rekao da je to poslednji put da je došao prvi - te otuda i ne čudi što je as Golden Stejta najbolji šuter svih vremena.

- Ne može da se kopira Džordanova završnica, ali Medžik i njegova dodavanja mogu. Ne može da se kopira Janisovo telo ili Jokićeva brzina razmišljanja, ne može ni šut Stefa Karija, ali njegove kretnje, to kako Kari namešta stopala, naravno da može. Druga je stvar što Alen Smailagić priča da je samo jednom došao pre Karija da šutira. I tad mu je Stef rekao da više nikada neće doći pre njega. Alen dođe u sedam ujutru, ovaj već tamo. I posle, kao, što je najbolji šuter svih vremena? - ispričao je Obradović anegdotu sa treninga Golden Stejta.

Iako je talenat veoma bitna stvar u svetu sporta, sigurno je da bez jake radne etike ne može da se dostignu najviše visine, a Kari ih je svakako dostigao - što je pokazao i nedavno kada je postao najbolji trojkaš NBA lige.

Alen Smailagić, s druge strane, je u prvom timu Golden Stejt Voriorsa nastupao dve sezone, a za taj period upisao je 29 nastupa, a prosečno je beležio tri skoka i jedan i po skok po meču. Najbolju utakmicu u NBA karijeri odigrao je u meču protiv Milvoki Baksa kada je upisao 10 poena i četiri skoka.

U svojoj prvoj sezoni u evropskoj seniorskoj košarci, Smailagić pruža veoma dobre partije. I u ABA ligi i u Evrokupu na proseku je od oko 10 poena i pet skokova.

Video: Trenutak za istoriju košarke: Stef Kari postao najbolji trojkaš i rekorder NBA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    16. decembar 2021 | 11:36

    Опааасна му статистика била...зато и завршио у прескупу, а трулу екипицу, да игра против Шкљонска, Андоре...

  • Iii

    16. decembar 2021 | 13:29

    A bas i nema neki preciuan šut za nekoga ko se ubija trrnirajući šut

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA