≫ 

Zato je kandidat za MVP titulu: Durent nije dozvolio "ranjenom" Bruklinu da prospe +20

Kada je bilo najteže, kada je Filadelfija stigla do egala, Durent je pogodio 3+1 i tako odbio poslednji napad gostiju * Sin Zvezdine legende ubacio 14 poena Finiksu

  • 0
Kevin Durent Foto: AP/Tanjug

Bez obzira na to što u timu zbog korone i kovid protokola nisu imali sedmoricu igrača, košarkaši Bruklin Netsa uspeli su da pobede Filadelfiju na domaćem terenu rezultatom 114:105!

I to sve zahvaljujući Kevinu Durentu koji je još jednom pokazao da je, uz Stefona Karija i Nikolu Jokića, glavni kandidat za MVP titulu NBA lige. Ubacio je 34 poena i dodao 11 skokova i osam asistencija.

Ali ono što je najvažnije, nije dozvolio Bruklinu da u finišu meča prospe +20 koliko su u jednom trenutku imali. Uspeli su Seventisiksersi da se vrate i izjednače na 103:103 na 1.55 do kraja, da bi Durent 10-ak sekundi kasnije pogodio trojku uz faul Tobajasa Harisa. Zatim je i Blejk Grifin pogodio trojku za 110:103 i to je bio kraj nadanja za goste.

Vredi pomenuti da je Bruklin na ovom meču ponovo igrao bez Džejmsa Hardena, Lamarkusa Aldridža i Deandre Bembrija, kao i rezervista Brusa Brauna, Pola Milsapa, Dževona Karterta i Džejmsa Džonsona. Ukratko, Netsi su igrali samo sa devetoricom igrača.

To su najviše iskoristili pomenuti Grifin Nik Klakston koji su ubacili po 17 poena, što im je rekord sezone, dok je Peti Mils dodao 14 i tako pomogao lideru Istoka da dođe do četvrtog vezanog trijumfa u NBA. Dvocifren je bio i Tomas sa 11 poena.

Džoel Embid je sa 32 poena i devet skokova bio najbolji u redovima Filadelfije, Set Kari je imao 29, Milton je dodao 13, Haris 11 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Srpskih košarkaša nije bilo na terenima u noći između četvrtka i petka, ali je svoje mesto na klupi u redovima Vašingtona zauzeo Deni Avdija, sin legende Crvene zvezde Zufera.

Igrao je oko 26,5 minuta i za to vreme je ostvario dobar učinak od 14 poena i po četiri skoka i asistencije. Međutim, njegov tim je poražen od Finiksa rezultatom 118:98.

Rezultati:

Indijana - Detroit 122:113

Bruklin - Filadelfija 114:105

Hjuston - Njujork 103:116

Finiks - Vašington 118:98

Toronto - Čikago (odloženo)

Video: Kevin Durant za Telegraf: Drago mi je što je Bogdan u NBA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA