Zvanično saopštenje Evrolige: Šljonsk oštećen protiv Partizana u poslednjem napadu

Sporan je bio poslednji napad poljskog tima

  • 46
KK PARTIZAN - KK SLASK Foto: MN Press

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Šljonska iz Vroclava rezultatom 75:73 u sedmom kolu Evrokupa, a sada je Evroliga izdala zvanično saopštenje da su svoj doprinos pobedi crno-belih dale i sudije.

U poslednjem napadu gostujućih košarkaša pri rezultatu 74:73 Kolenda je krenuo na obruč, Ledej se postavio, a iako je bio u odbrambenom polukrugu, nije mu dosuđen faul. Lopta je izašla u aut i dodeljena je Partizanu, pa povratka za Šljonsk nije bilo.

- U četvrtoj četvrtini na pet sekundi do kraja, loptu je u igru ubacio Ivan Ramljak iz Šljonska. Loptu je dodao do Lukaša Kolende koji je krenuo ka košu i došlo je do kontakta sa Zekom Ledejom posle kojeg je lopta izala van terena. Sudije su procenile da je lopta izašla od igrača Šljonska i posed je dodeljen Partizanu. Do kontakta je došlo kada je Ledej bio u odbrambenom polukrugu a Kolenda bio pri šutu u skoku. Zbog toga je Ledeju trebalo dosuditi faul u odbrani i dodeliti dva slobodna bacanja za Kolendu - pojašnjavaju situaciju iz Evrolige.

Nakon sporne odluke sudija, Partizan je dobio posed, a Avramović dva slobodna bacanja. Plejmejker crno-belih pogodio je prvo i namerno promašio drugo, pa je Partizan tako upisao šestu pobedu u sedam kola.

Video: Grobari skandirali Harisu Brkiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki Maradona

    17. decembar 2021 | 11:55

    Posaljite im snimak poslednje cetvrtine utakmice Krka - Idea, da se smeju malo ljudi...

  • CIRKUS KOLORADO

    17. decembar 2021 | 12:59

    Kradu i protiv ovih nesrećnika, sa sve Želimirom na klupi ...

  • Putin R.S

    17. decembar 2021 | 12:58

    Kada su Srpski klubovi osteceni tada se nikada ne oglasavaju ovi iz evropske kosarke, a kada je situacija kao u ovom slucaju (i mnogo ranije nasih klubova pogotovu Zvezda i Partizan) onda se oglasavaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA