≫ 

Bjelica uz sjajnog Karija pobedio u derbiju protiv Bostona, Lejkersi ostali na samo 92 poena

Nova loša partija Jezeraša koji su posle tri vezane pobede upisali neočekivan poraz

  • 1
stef kari Foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa savladali su Boston Seltikse u jednom od derbija večeri u NBA ligi. U susretu koji su upravo Ratnici većinski proveli u vođstvu, ipak je viđena manja drama na samom kraju, ali nedovoljno da uskrati Nemanju Bjelicu i sjajnog Stefa Karija nove pobede za ostanak na liderskom mestu Zapada - 107:111.

Bila je ovo 24. pobeda za Golden Stejt u sezoni uz svega pet poraza, dok je Boston nastavio sa promenljivom formom koja mu preti da ostane i bez mesta koje vodi u plej-in. Ruku na srce, stanje na tabeli Istočne konferencije mnogo je ujednačenije, pa bi Seltiksi uz niz dobrih rezultata uspeli da se izdignu i dođu do daleko povoljnijeg položaja.

Večeras nisu imali rešenje za blistavog Stefa Karija koji im je "sasuo" 30 poena uz pet skokova i četiri asistencije, a pratio ga je ništa manje loš Endru Vigins koji je postigao tri poena manje uz šest uhvaćenih i dve podeljene lopte svojim saigračima.

Naš Nemanja Bjelica je za oko 16 minuta na terenu postigao sedam poena uz četiri skoka i tri asistencije, dok se u ekipi Bostona istakao Džejson Tejtum koji je bio daleko ispred ostalih sa 27 poena i nadomak dabl-dabla, pošto je na sve to uhvatio osam lopti uz šest asistencija za čak 42 minuta na terenu.

Loše stanje ove sezone potvrdili su Los Anđeles Lejkersi, koji su ubacili samo 92 poena na gostovanju Minesoti. Timbervulvsi su gotovo bez problema zaustavili sastav pun NBA zvezda i tako nastavili da se bore za mesto u plej-ofu - 110:92.

Meč je bio u potpunosti lišen rezultatske interesantnosti, pošto je domaći tim kako je vreme odmicalo samo dodano uvećavao prednost. Već na poluvremenu je bilo +9, da bi pred završnih 12 minuta prednost Minesote iznosila i ogromnih +20.

Domaćine je do trijumfa "pogurao" Karl-Entoni Tauns uz 28 poena i deset skokova i četiri asistencije, dok je Ajzea Tomas sa 19 poena bio poenterski najistaknutiji kod Jezeraša, a Lebron Džejms je ubacio poen manje uz deset skokova i dabl-dabl.

Milvoki Baksi u užasno skraćenoj rotaciji u kojoj je nastupilo samo devet igrača nisu uspeli da dođu do prvoklasne senzacije protiv Nju Orleans Pelikansa. Osetilo se odsustvo moćnog Janisa Adetokunba, pa su domaći doduše uz dosta borbe posle produžetka stigli do pobede - 116:112.

Pobede su ostvarili i Majami protiv Orlanda, San Antonio je "rešio" Jutu u Solt Lejk Sistiju, Portland se izborio sa Šarlotom, dok je Memfis dobio Sakramento bez ikakve muke na gostovanju.

NBA LIGA

Subota

Orlando - Majami 105:115

Atlanta - Denver 115:133

Boston - Golden Stejt 107:111

Nju Orleans - Milvoki 116:112

Juta - San Antonio 126:128

Minesota - Los Anđeles Lejkers 110:92

Portland - Šarlot 125:116

Sakramento - Memfis 105:124

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Lebron krenuo na polaganje, Nemanja mu lupio šamar: Potez Bjelice o kojem se priča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijel

    18. decembar 2021 | 08:47

    Opet vam je Kari sjajan, a procenat šuta jedva preko 30%.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA