Kalinić posle nove velike partije: "Sa Barsom je bilo neizvesno, ali smo sada bili gladniji"

Nikola je bio najzaslužniji za ubedljiv trijumf Crvene zvezde protiv Bajerna

  • 20
Nikola Kalinić Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde su posle velike borbe u završnici četvrte četvrtine uspeli da slome ekipu minhenskog Bajerna i da tako priđu na samo pobedu od plej-ofa u Evroligi na kolo pre polovine sezone - 81:78.

Upravo se Anadolu Efes protiv kojeg crveno-beli igraju sledeći meč nalazi na famoznom osmom mestu i to će biti idealna prilika za izabranike Dejana Radonjića da pokažu imaju li snage i kvaliteta da se bore za mesto među najboljima.

Posle jučerašnje partije najviše se priča o maestralnom Nikoli Kaliniću. Srpski košarkaš je još jednom oduševio javnost svojom igrom i pokazao je da se nalazi u magičnoj formi ubacivši čak 20 poena uz sedam skokova i četiri asistencije.

Kada god su Zvezdi bili potrebni poeni, Kalinić je bio tu da pripomogne, a posle odlične utakmice istakao je šta je bilo ključno da se trijumf i ostvari.

- Sjajno se osećamo, kao što sam rekao na poluvremenu, skokovi su bili ključna stvar. Protiv Barselone je bilo neizvesno, ali sada smo bili gladniji. Do kraja sezone će biti neizevsno, ali ćemo nastaviti da se borimo - rekao je Nikola.

Isto tako dobri Luka Mitrović rekao je da je Bajern imao svoje šanse da prelomi meč, ali da je Zvezda kada Nemci to već nisu uradili za tri četvrtine rešila u poslednjoj.

- Velika borba do kraja, veoma teška i naporna utakmica do poslednjeg momenta. Bajern je odličan tim, sjajno ih trenira Trinkijeri i jako dobro igraju. Imali su nekoliko mogućnosti u prve tri četvrtine da reše meč. Na kraju jako važna pobeda za nas pred sjajnom publikom - zaključak je Luke.

Video: Pogledajte kako je Zvezda ukrala pobedu od Krke: Kalinić dao 4 poena u poslednje 3 sekunde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    18. decembar 2021 | 09:28

    Ниси хуман Калина..шушка се да још извлаче Јарамаза из паркета

  • Ooo

    18. decembar 2021 | 09:26

    Brutalno je napredovao, kida

  • Zis

    18. decembar 2021 | 10:17

    Postao je vrhunski igrač,svaka čast .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA