Istorijska partija u ABA 2: Bivši košarkaš Partizana indeksom 66 vodio zemunsku Mladost do pobede!

Strahinja Gavrilović je odigrao neverovatan meč i ubacio 45 poena

  • 3
Strahinja Gavrilović, Mladost Zemun, ABA 2 liga Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Mladost iz Zemuna savladala je Rogašku rezultatom 102:98, u meču sedmog kola druge ABA lige.

Iako je meč bio veoma interesantan za gledanje, sa velikim brojem poena i sa dosta preokreta, Strahinja Gavrilović je bio taj čiji je lični učinak zasenio sve ostale igrače.

Bivši košarkaš Partizana je na terenu proveo 35 i po minuta i za to vreme ubacio 45 poena (15/18 za dva, 1/1 za tri i 12/14 slobodna bacanja), a poenterskom učinku dodao i 14 skokova, četiri asistencije, a čak 11 puta je bio fauliran. Na kraju je meč završio sa indeksom korisnosti 66, što predstavlja svojevrsni rekord takmičenja.

Kada je reč o samoj igri, Mladost je mnogo bolje ušla u utakmicu. Poveo je srpski predstavnik u prvoj četvrtini sa čak 16 poena razlike, ali se ta prednost toliko brzo istopila, da je Rogaška na poluvreme otišla sa poenom prednosti.

U trećoj četvrtini slovenački predstavnik je sve vreme držao rezultat pod kontrolom, ali je ekipa trenera Dragana Jakovljevića uspela da preokrene u poslednjoj četvrtini i upiše i treću pobedu u Sarajevu.

U pobedničkoj ekipi uz pomenutog Gavrilovića, najbolji učinak ostvario je Andrija Bojić koji je sa 24 poena i 10 skokova imao indeks korisnosti 29.

Na drugoj strani fenomenalnu partiju pružio je Ronald Džekson Junior, koji je ubacio 31 poen, uhvatio 16 skokova i ostvario indeks od 48.

Nakon ovog meča Mladost je na skoru 5-2, i deli drugo mesto sa ekipom Širokog Brijega. Rogaška je ostala na jednoj pobedi i šest poraza, koliko ima i pretposlednji Pelister.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Dangubić: Pobeda je najbitnija, ali nismo zadovoljni igrom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA