≫ 

"Kad napadate Zvezdu, kao da napadate vojsku": Marinović o slomu Borca protiv šampiona

Trener Čačana zamerio je svojim igračima samo na nedovoljnoj borbenosti

  • 7
marko marinović Foto: youtube/kk crvena zvezda mts

Košarkaši čačanskog Borca ne samo da nisu uspeli da iskoriste trenutak istrošenosti Zvezde i činjenicu da su igrali protiv oslabljenog rivala (Mitrović, Kalinić, Dobrić, Davidovac nisu igrali), nego su doživeli težak slom u hali "Pionir" u okviru 12. kola ABA lige.

Rezultat 109:62 baš sve govori o igri mačke i miša u ovom okršaju.

Psole meča trener gostiju Marko Marinović mogao je samo da konstatuje debakl svojih igrača kojima je jedino zamerio na nedovoljnoj brobenosti i nedostatku "gladi" protiv Zvezde.

- Odigrali smo mnogo lošu utakmicu, Zvezda nam je održala lekciju iz borbenosti, požrtvovanja, jedne muške prave igre - osnovni je utisak sa meča za Marinovića, kojim je i počeo izlaganje.

- Mi smo u jednom trenutku u 2/4 koliko toliko uspeli da pariramo, međutim početkom 3/4 pokazali smo neke naše stare boljke. Imamo mnogo, mnogo problema u organizaciji napada, to je rezultiralo ovolikom razlikom. U drugom poluvremenu praktično nismo uspeli da postavimo nijedan napad i to je problem koji "vučemo" tokom cele sezone. Nastavićemo da radimo na tome, imamo par igrača koji igraju na ovom nivou prvi put, ali nekako nismo bili dovoljno požrtvovani, nismo imali dovoljno žara. U svakom momentu kao da je Zvezda više želela pobedu. Moramo da se dignemo, da treniramo. Ovo je težak poraz, ali i lekcija da neki igrači vide kako se igra na najvišem nivou. Zvezda igra mnogo jaku i čvrstu košarku koja nama može samo da pomogne da vidimo gde smo u ovom trenutku. Želim sreću Zvezdi u nastavku sezone

Na konstataciju novinara da je Zvezda pogodila prvih nekoliko šuteva za tri poena i da je Borac ušao u meč sa previše respekta, Marinović je rekao:

- Vežbali smo neku odbranu, Zvezda je pogodila prvih 4-5 šuetva i mnogo je teško igrati protiv Zvezde kada pogode takve šuteve, zaista mnogo. Znate, kada napadate Zvezdu kao da napadate vojsku. Mnogo teško je igrati kada tako pogađaju, još kadan nas rašire.

Celokupnu izjavu Marka Marinovića pogledajte na linku ispod.

Video: Trenutak za istoriju: Branko Lazić je ovim poenima postao najbolji strelac Zvezde u ABA ligi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zipex

    19. decembar 2021 | 23:28

    Kad napadate zvezdu, kao da napadate državu bolje tako reci ispravnije je!

  • SrbskiBek

    20. decembar 2021 | 00:13

    Rumeni je pun samopouzdanja izjavio !! JEDVA CEKAM DA VIDIMO GDE SMO SA JEDNIM EVRO LIGASEM !!!!! hahaha...i bio je ISPRASEN .PONIZEN I OSRAMOCEN !!!!! ti si bar iskren !!!!

  • Oleg

    20. decembar 2021 | 06:12

    Tako je, Zvezda je ponos.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA