≫ 

Izbegli su Zvezdu i Partizan i postali legende: Startnih pet igrača koji nisu nosili dres "večitih"

Zlatni izuzeci za kojima "večiti rivali" Crvena zvezda i Partizan i dan-danas žale

  • 2

Ako si talentovan mladi igrač pre ili kasnije će završiti u crno ili crveno-belima. Da se vidi kakav si karakter, da li si pobednik i hladan pod pritiskom. Ako prođeš taj test, otvaraju ti se vrata reprezentacije, inostranih ponuda i mesta na draftu NBA lige. Mnogi su se sapleli na tom putu i tokom tumbanja ispali sa košarkaške mape.

Postoji i alternativa. Ne toliko popularna, ali moguća, pogotovu u današnje doba globalizma, gde je jedan klik dovoljan da se o tebi sve zna. Neka od najvećih imena naše košarke nisu branila boje dva najveća kluba u Srbiji. Spletovi različitih okolnosti su do toga vodili, nije da sa Malom Kalemegdana i Humske nisu dolazile ponude. Oni su odoleli.

Izdvojili smo startnu petorku najboljih srpskih košarkaša koji nikad nisu nosili dres Crvene zvezde ili Partizana. Zanimljivo da je svaki iz različite generacije, te su i okolnosti bile drugačije. Neki su se vinuli u evropske vrhove igranjem za druge jugoslovenske velikane, u tom momentu jače timove od Beograđana. Ima tu i neumoljivih lokal-patriota, zatim i supertalenata koji su napredovali brzinom vozila na auto-putu, ali bi ih isključenje za Beograd samo kočilo od neometanog puta ka zapadu.

Idealnu petorku, plus tri rezerve, pogledajte u videu na početku teksta. Ako smo nekog izostavili, navedite ga u komentarima.

Video: Čirlidersica ćapila tri godine mlađu NBA zvezdu: Verenica mladog košarkaša prava prirodna lepotica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389

    31. decembar 2021 | 13:09

    Jokić indijanac, hipodrom pre repezentacije

  • FANTOM

    31. decembar 2021 | 11:20

    A za vreme Kraljevine Srbije niste mogli da nađete legendu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA