Evroliga drakonski kaznila Zvezdu: Agresija prema protivničkom igraču i bacanje predmeta na teren

Crveno-beli moraće da plate čak 48.000 evra zbog izgreda na susretima sa Bajernom i Barselonom

  • 29
KK Crvena zvezda, KK Barselona, Evroliga Foto: MN Press

Košarkaški klub Crvena zvezda moraće da otvori novčanik nakon dešavanja u prethodnom duplom kolu Evrolige. Crveno-beli su se tada susreli sa Barselonom i Bajernom u Beogradu, a zbog neprikladnog ponašanja navijača platiće drakonsku kaznu.

Naime, na zvaničnom sajtu Evrolige izašlo je saopštenje u kojem se navodi da je Zvezda kažnjena sa ukupno 48.000 evra zbog pojedinačnih prestupa na pomenuta dva susreta.

Pre svega, Zvezda je kažnjena sa 7.000 evra i dodatnih 4.000 evra zbog toga što su “pojedini ljudi radili stvari koje suprotno svakom respektu i bacali predmete na teren“ tokom meča sa Barselonom, što potpada pod kršenje člana 29.2.g i 29.2.h Disciplinskog pravilnika.

Isto tako, crveno-beli su kažnjeni još drastičnije zbog ponašanja navijača na meču sa Bajernom. Zbog dešavanja sa tog meča, klub iz Beograda platiće 31.000 evra uz dodatak od 6.000 evra zbog “agresije prema igraču protivničkog tima i zbog ubacivanja predmeta na parket“, a to je kršenje člana 29.1.e i 29.2.h Disciplinskog pravilnika Evrolige.

Kaznu je dobio i Makabi, koji će morati da plati 750 evra zbog ubacivanja predmeta na teren na meču protiv Anadolu Efesa, ali je to cena koju će Izraelci svakako moći da plate.

Nema sumnje da su povećane kazne koje je Evroliga propisala Crvenoj zvezdi rezultat svih prethodnih “ispada“ u organizaciji, zbog čega je takmičenje već istaklo nultu toleranciju ka svakom sledećem incidentu.

Video: Trenutak za istoriju: Branko Lazić je ovim poenima postao najbolji strelac Zvezde u ABA ligi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • haos

    20. decembar 2021 | 18:52

    Makabi kaznjen 750 evra a Zvezda 48.000 evra...istupiti iz ovog takmicenja ionako nas sudije unistavaju ovde, moras biti duplo jaci od svih da bi mogao da pobedis. Uvek sude na nasu stetu

  • Brajan

    20. decembar 2021 | 19:10

    Za pljuvanje igraca treba jos vise kazniti,jos pored terena sedi lik...puno ime i prezime “gospodina”iz prvog reda

  • Cc

    20. decembar 2021 | 19:11

    I treba kad vređaju protivnicke timove nek se nauce vise ponasanju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA