Šta bi tek bilo bez Nenadića i Apića: Bruka Zjelone Gore, Milutinov delio lekcije sa CSKA u Poljskoj

Centar Armejaca stigao do dabl-dabla već u trećoj deonici i potom nije ulazio na parket

  • 0
Nikola Milutinov Foto: MN Press

Poslednji duel dana ovog ponedeljka u VTB ligi između Zjelone Gore i CSKA iz Moskve obeležili su srpski košarkaši. Armejci su očekivano pobedili, ali se sigurno nisu nadali da će iz Poljske otići kao da se nisu oznojili – 59:93.

Tim iz Energa Basket lige se obrukao i odigrao katastrofalno loše. Da nije bilo raspoloženih Dragana Apića i Nemanje Nenadića koji su dali više od polovine poena za domaće, razlika bi verovatno bila i umnogome veća.

Naime, Nenadić se zaustavio na 16 poena uz tri skoka i pet asistencija, dok je Apić postigao 14 poena uz šest uhvaćenih lopti i podelio je jednu loptu svojim saigračima. Poređenja, radi svi ostali su Zjelonoj Gori ukupno su dali samo 29 poena.

Na drugoj strani je odličnu partiju prikazao Nikola Milutinov. Ostvario je dabl-dabl za samo 14 minuta i 30 sekundi na terenu, pošto je na 13 poena dodao i tačno deset skokova uz dve asistencije, pa Dimitris Itudis nije imao razlog da ga koristi u dobrom delu treće i čitavoj četvrtoj četvrtini.

Najefikasniji u ekipi iz Moskve bio je Ife Lundberg iz Danske sa 18 poena, dok je Semen Antonov postigao samo jedan poen više od našeg Nikole, čime je zatvorio krug dvocifrenih.

Bila je ovo šesta pobeda za CSKA iz Moskve u VTB ligi uz dva poraza za treće mesto na tabeli, dok je Zjelona Gora sada zakucana na poslednjoj poziciji sa samo jednim trijumfom uz čak devet neuspeha.

Video: Karter u poslednjoj sekundi za pobedu Zadra u Beogradu: Mega se vratila iz -16, ali ostala bez čuda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA