≫ 

Lesor: “Željko će vikati ako napravim grešku, nisu me pogodile poruke navijača Zvezde”

Francuski košarkaš prvi put govorio od potpisa za Partizan

  • 38
Matijas Lesor Foto: Marko Jovanović

Dolazak Matijasa Lesora u Partizan "uzdrmao" je ovdašnju košarkašku javnost. Francuz je tako postao samo jedan u nizu igrača koji je nastupao i za crno i crveno-bele.

Francuski košarkaš je za tamošnji sajt bebasket.fr pričao prvi put od ozvaničenja saradnje sa Partizanom i otkrio glavni razlog zbog kog se priključio timu iz Beograda.

- Iskreno, Željko je jedan od najvećih razloga što sam potpisao za Partizan. Znam da će to biti dobro za moju karijeru i da je razvio veliki broj igrača. Ima veliko iskustvo, tako da će mi to značiti. To je svakako jedan od faktora koji su doprineli da dođem u Partizan.

Sa novim trenerom još nije stigao da porazgovara.

- Nisam još razgovarao sa trenerom, ali sam bio prisutan na meču protiv Levaloa i razgovarao sam sa članovima kluba. Razgovarao je sa mojim agentom i čuo sam šta traži, znam šta je govorio ranije o meni. Vidim tim i ulogu koju ću imati. Mislim da mogu mnogo toga da mu pružim.

Načuo je razloge zbog kojih ga Obradović želi u svom sastavu, svestan je da greške neće tako lako biti oproštene.

- Rekao je da me želi u timu. Zadovoljan je sa onim što sam radio u Makabiju. Ne plašim se da igram kod njega u timu, sve će zavisiti od mene. Ako uradim nešto glupo ima da galami na mene i to je deo svega. Zato i jeste osvojio Evroligu devet puta. Očigledno njegova tehnika daje rezultate. Po mom mišljenju liči na Zvezdana Mitrovića i da ću moći sa njim da imam otvoren razgovor.

Matijas Lesor, Dejan Radonjić Foto: MN Press

Zna da će morati da se bori za svoje mesto u reketu i da je konkurencija jaka.

- Tu su Ledej i Smailagić, kao i Balša Koprivica. Oni su dobri, ali ja mogu da donesem nešto drugačije. Nemaju igrača mog stila, mogu da doprinesem i donesem nešto novo.

Seća se i nastupa za Crvenu zvezdu.

- Sa Zvezdom je bilo uspona i padova. Počelo je perfektno i onda se na kraju malo pogoršalo. Ali imam samo dobra sećanja iz Srbije. Srećan sam što se vraćam u Beograd, sviđa mi se život u tom gradu.

Navijači crveno-belih nisu bili srećni zbog njegovog dolaska u Beograd u rivalski tabor. Slali su mu poruke na društvenim mrežama.

- Da, primio sam neke poruke, ali me nisu previše pogodile. Znao sam gde idem i gde dolazim, svestan sam svega. Fokusiram se na košarku. Nisam ni prvi ni poslednji ko je uradio tako nešto. Čak i kada su navijači ljuti postoji poštovanje prema igračima. Mislim da nemam čega da se plašim osim što će mi zviždati. Biće napeto na derbiju.

Video: Rampa Mozlija na Smailagiću: Partizanov centar krenuo na zakucavanje, pa osetio moć američkog atlete

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šef

    21. decembar 2021 | 21:09

    Simpatična ova B ekipa Zvezde! Taman za prisloničke livade!!!

  • Mare

    21. decembar 2021 | 21:21

    Ljudi, pa ovo nema nigde, da jedan klub ima dve svoje filijale u istoj ligi! Na Zvezdinu filijali FMP smo jos mogli da progledamo kroz prste, ali sad su uzeli i Partizan da u njemu razigravaju svoj skart, sramota!

  • Goci

    21. decembar 2021 | 21:22

    Hocemo velikog grobara Nurkica u Partizanu sledeceg, on se potpuno uklapa u ideologiju JSD Partizan, i na terenu a posebno van njega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA