Veliko iznenađenje Zmajeva: Cedevita Olimpija srušila Valensiju u Španiji!

Sjajna partija izabranika Jurice Golemca

  • 0
KK Crvena zvezda, KK Cedevita Foto: aba-liga.com/Dragana Stjepanovic

Košarkaši Cedevita Olimpije savladali su na gostovanju ekipu Valensije rezultatom 97:85 u okviru osmog kola Evrokupa.

Iako su dobro otvorili meč, Ljubljančani nisu uspeli da stečenu prednost dugo održe. Već u prvoj četvrtini Olimpija je vodila dvocifrenom razlikom, ali situacija se u ranoj fazi druge deonice promenila, dok je na poluvremenu Valensija imala prednost od jednog poena.

Start treće deonice bio je fenomenalan za Cedevitu, pošto je nakon trojke Hermansona usledila serija gostiju od 16:0 i prednost od 12 poena razlike. Povratka za domaće od tog trenutka više nije bilo, ekipa Valensije nije uspela čak ni da priđe na jedan posed zaostatka, pa je abaligaš relativno lako priveo meč kraju.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Jaka Blažič sa 24 poena, odličan je bio Jogi Ferel koji je uz 15 poena upisao i sedam asistencija, dok je Edo Murić takođe ubacio 15 poena. Dvocifreni su bili još Džejkob Pulen sa 13 poena,  Zek Ogast sa 11 poena i Melvin Edžim sa 10 poena.

Na drugoj strani Van Rosom je ubacio 13 poena, a Klemen Prepelič poen manje.

Nakon ove pobede Cedevita Olimpija je prekinula seriju od pet uzastopnih poraza u Evrokupu, koje je upisala nakon dve startne pobede, pa je slovenačka ekipa sada na skoru 3-5. Sa druge strane bio je ovo treći poraz Valensije, koja ima četiri pobede.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Bivša NBA zvezda provocirala Grobare, slao poljupce tribinama nakon isključenja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA