≫ 

Marjanović dvocifren u pobedi Dalasa, Lejkersi izgubili od najboljeg tima NBA lige

Srpski centar ponovo je iskoristio pruženu minutažu

  • 1
Boban Marjanović Foto: AP/Tanjug

Bez obzira na to što su igrali bez najboljeg igrača Luke Dončića i Kristapsa Porcingisa, košarkaši Dalasa uspeli su da ostvare trijumf protiv Minesote u noći između utorka i srede rezultatom 114:102!

Maveriksi su u prvom poluvremenu pogađali pravovremene šuteve i imali su izbalansirane poene kod svih igrača, da bi drugo otvorili serijom 13:0. Međutim, Minesota je zatim imala 8:0, da bi Maveriksi pogodili one ključne u poslednjoj deonici i na kraju ostvarili trijumf.

Odličan učinak imao je i srpski košarkaš Boban Marjanović koji je još jednom pokazao da odlično koristi minute koje dobije. Ovoga puta na terenu je proveo 7,52 i za to vreme imao je učinak od 10 poena i dva skoka.

Džejlin Branson je bio taj koji je najviše preuzimao odgovornost i meč je završio sa 28 poena. Fini-Smit je imao učinak od 19 poena, šest skokova i pet asistenmcija, Pauel je imao 15 poena i osam skokova, dok je dabl-dabl učinak od 12 poena i 11 skokova imao Sterling Braun.

Karl-Entoni Tauns je bio najbolji u redovima Minesote sa 26 poena i 14 skokova, Bizli je ubacio 22, Dianđelo Rasel je takođe upisao dabl-dabl sa 14 poena i 12 asistencija, dok su Rid i Mekdanijels meč završili sa 11 ubačenih poena.

Devon Buker i Deandre Ajton vodili su Finiks do trijumfa nad Los Anđeles Lejekrsima rezultatom 108:90!

Sansi su tako potvrdili da su trenutno najbooji tim NBA lige sa skorom 25-5, dok je odmah iza njih Golden Stejt sa 26-6.  Ujedno, Finiks je na ovaj način potvrdio svoj najboljih start u istoriji - računajući prvih 30 mečeva.

Finiks je meč počeo očajnim šiutem za tri poena (0/9), da bi do kraja pogodili 12 šuteva od 41 pokušaja. Pomenuti Buker je imao učinak od 24 poena, devet skokova i sedam asistencija, dok je Ajton upisao dabl-dabl sa 19 poena i 11 skokova.

Što se tiče Lejkersa, njih najviše može da brine povreda Lebrona Džejmsa koji je u trećoj deonici imao problema sa člankom. Ostao je u igri, ali finiš iste nije dočekao. Koliki je stepen povrede, tek će da se vidi.

Džejms je ubacio 34 poena i imao je sedm asistencija, dok je iza njega odmah bio Rasel Vestbruk sa 22 poena i 10 skokova. Ariza je sa 12 poena jedini još bio dvocifren.

Rezultati:

Majami - Indijana 125:96

Njujork - Detroit 105:91

Nju Orleans - Portland 111:97

Dalas - Minesota 114:10

LA Lejkers - Finiks 90:108

Video: Dalas u transu jer Bobi igra kao Novicki nekada: Marjanović prodao Dirkovu fintu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paca

    22. decembar 2021 | 09:03

    Uopšte ne mogu da razumem ovog trenera. Bobi uvek da više koševa nego što provede vremena na terenu, ali zato na klupi provede po 5,6,7 utakmica bez ijednog minuta. Paradoksalno je i to da kada on igra u većini slučajeva Dallas i pobedi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA