≫ 

Bez senzacije u Partizanovoj grupi: Huventud nadjačao Šljonsk u završnici, Hamburg upisao 3. pobedu

Poljaci su vodili pred poslednjih deset minuta, a onda su dali samo devet poena u četvrtoj četvrtini

  • 2
Aleksander Dzijeva Foto: MN Press

Vrlo interesantan meč u Vroclavu na kraju je ipak završen pobedom Huventuda. Španska ekipa uspela je da nadjača Šljonsk daleko boljim nastupom u završnoj četvrtini, u kojoj je ograničila Poljake na samo devet postignutih poena i tako stigla do preokreta – 73:87.

Gubio je domaći tim sa 14 poena razlike u prvom poluvremenu, potom je na krilima sjajnog Jakuba Karolaka stigao do velikog preokreta, ali je Huventud u skraćenoj rotaciji uz pomoć Vladimira Brodzijanskog ipak došao do pobede.

Ako izuzmemo završnih deset minuta, gledaoci u Hali „Štulecija“ mogli su da prate jedan jako interesantan dvoboj. Borbeni igrači Šljonska još jednom su se pokazali kao tvrd orah i konačna razlika nikako ne oslikava ono što se dešavalo na terenu.

Na kraju, upravo je Brodzijanski sa 29 poena (10/16 za dva) doneo pobedu Špancima, a pomogao mu je Feliz koji je ubacio 13 poena. Na drugoj strani gledali smo nestvarno dobru partiju Karolaka koji je imao 6/10 na šutu sa distance i meč je završio sa 27 poena i sedam skokova, a pratili su ga Trevis Trajs sa 14 poena i Aleksander Dzijeva sa 11 postignutih poena.

KK PARTIZAN - KK SLASK Foto: MN Press

U drugom meču večeri, Hamburg Tauersi su takođe u završnih deset minuta rešili pitanje pobednika na gostovanju italijanskom Trentu. Nemački tim postigao je čak 33 poena u poslednjih deset minuta, što je na kraju tačno trećina onoga što su dali za ceo meč – 90:99.

Nije se mogao takav epilog nagovestiti na početku poslednje deonice, jer je Trento imao +6, ali je Hamburg u nastavku bio znatno smireniji i polako je uspeo da izgradi konačnu razliku.

Najbolju partiju u ekipi Hamburga pružuli su Homsli sa 25 poena i Braun sa pet manje, dok su Flakadori sa 17 poena i Rejnolds sa 16 poena bili najefikasniji u timu iz Italije.

Ovi ishodi znače da se polako kristališe situacija na dnu tabele grupe u kojoj se nalazi Partizan. Poslednje mesto sada dele ekipe Šljonska i Trenta sa samo jednom pobedom, a Hamburg i Lijetkabelis se sa tri trijumfa i pet neuspeha nalaze na poslednja dva mesta koja vode u plej-of.

Što se tiče vrha tabele, prvo mesto dele Huventud, Lokomotiva i Partizan. Četvrto mesto pripada Andori i Huventudu sa skorom od po 5-3, a šesti je Metropolitan sa polovičnih 4-4.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Dangubić: Pobeda je najbitnija, ali nismo zadovoljni igrom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA