≫ 

Spektakl u Barseloni "ubilo" sudijsko guranje Katalonaca - kako je ovo prekršaj?!

Sudije su napravile kobnu grešku koja je Rusima oduzela užitak pobede

  • 5
Nikola Mirotić, KK barselona, Uniks Printskrin: Twitter / AravantinosDA

Barselona je na "jedvite jade" slavila protiv Uniksa na svom terenu, bilo je 111:109 i to tek nakon produžetaka. Ishod meča bi verovatno bi drugačiji da sudije nisu "poklonile" tri bacanja krajem regularnog dela Nikoli Mirotiću.

Uniks je ove sezone sklopio izuzetno skroman, a u isto vreme i veoma moćan tim, čiji lideri su Mario Hezonja i Lorenco Braun, dok im pripomažu Ajzea Kenan, Džekiri...

Kao takvi, bili su jako blizu da "skinu skalp" velikom španskom klubu, međutim... Pri rezultatu 94:91 za ekipu iz Rusije, sat je pokazivao još 16 sekundi do kraja meča, Mirotić je dobio loptu na perimetru i tražio poziciju kako bi šutirao za tri poena.

Džekiri je igrao čvrstu odbranu i u jednom trenutku je položio ruku na stomak košarkaša, što je česta pojava, a pogotovo u završnim sekundama. Mirotić je osetio ruku, ali onda je sasvim neprirodno simulirao šut i dobio tri bacanja za neveru svih igrača iz Uniksa.

Naravno, Mirotić je realizovao sva tri bacanja i tako je i doneo produžetak, gde su njegovi saigrači s njim na čelu odneli pobedu i zadržali prvo mesto

Video: Mirotić na ivici suza: Ovo je san, hvala Srbiji i Zvezdi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA