≫ 

Zvezda nije uspela, ali Gacijantep jeste: Bivša zvezda Mege dabl-dablom srušila Efes u gostima

Tri košarkaša gostujućeg tima dala su 80 od 93 poena svoje ekipe

  • 1
Alfa Kaba Foto: MN Press

Košarkaši Efesa doživeli su šokantan poraz u 14. kolu šampionata Turske i to samo par dana nakon što su "preživeli" dvoboj sa Crvenom zvezdom u Evroligi poenima Vase Micića u zadnjoj sekundi. Ovoga puta naš košarkaš je odmarao i gledao neuspeh svojih saigrača protiv Gacijantepa - 83:93.

Imao je Ergin Ataman mnogo čim da bude nezadovoljan, pošto odbrambeno njegovi košarkaši nisu mogli da ispariraju protivniku. Konačna razlika, ipak, ne deluje toliko realno, pošto je Efes u završnici dopustio da se Gacijantep "odlepi" na dvocifrenu prednost.

Imao je Gacijantep čak tri košarkaša koja su ubacila 20 ili više poena. Blistao je Milton Dojl koji je za 27 minuta ubacio čak 32 poena uz tri skoka, pratio ga je Kju-Džej Piterson sa 28 poena, dok je bivši igrač Mege, Alfa Kaba uz 20 poena imao i 12 skokova za dabl-dabl učinak.

Na drugoj strani, kao što smo rekli, nije bilo odustnog Vase Micića, koji se odmarao, pa je ulogu lidera preuzeo Rodrig Bobua sa 22 poena, a Elajdža Brajant i Filip Petrušev sa po 12 poena su ga "ispratili".

Verovali ili ne, ovo je bio već treći poraz Efesa u turskom prvenstvu i sada već ozbiljno gledaju u leđa prvoplasiranom Fenerbahčeu, koji ima jedan neuspeh i utakmicu manje na čelu tabele. Gacijantep je neočekivanim trijumfom skočio na treće mesto na tabeli.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Kada srpska snajka servira: Sarma i pivo sa Balkana na trpezi NBA zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    25. decembar 2021 | 18:54

    So na ranu taman samo zaboravili ono ludilo i infrakt zavrsnicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA