Vučević ima neočekivanu ljubav: Voli Lego kockice, kada završi karijeru pravi sobu samo sa njima

Vučević je oduševljen i slobodno vreme koristi da pokaže svoje dečije lice

  • 0
Nikola Vučević Foto: AP/Tanjug

Verovali ili ne – sve što Nikola Vučević želi kada ode u penziju jeste da ima zasebnu sobu u kojoj će praviti figure od Lego kockica. Zvezda Čikago Bulsa veliki je fan ove igračke, što možda na prvi pogled niko ne bi pomislio.

Ipak, crnogorski košarkaš krije dete u sebi i prvi put je sa ovom informacijom izašao u javnost u Božićnom razgovoru sa Jahu Sportom.

- Mislim da ovu informaciju ne zna toliko ljudi. Moji roditelji su mi kada sam bio mali kupili Lego kockice i odmah sam se zaljubio u njih – rekao je Vučević.

Ovaj hobi se pomalo „primirio“ od kada je Vučević došao u SAD na koledž i započeo NBA karijeru. Shvatio je da bi bilo pomalo teško zbog većeg broja selidbi sakupiti sve na jednom mestu.

- Nisam želeo da sve napravim, pa da rastavljam svaki put kada bih morao da se selim. Ako majstori ne bi odradili dobar posao u tim situacijama, bio bih besan. Jedan dan se nadam da ću napraviti veliku sobu gde ću sve moći da sačuvam na jednom mestu. Imam već 10 projekata u glavi – nasmejao se Vučević.

Milvoki vs Orlando plej of 2020 Foto: AP/Tanjug

Navijači Bulsa ne moraju da se brinu, pošto crnogorski igrač planira time da se bavi tek u penziji. Tokom karantina je veliki hobi nakratko oživeo i Vučević je izradio modele Ajfelove kule, Betmobila...

- Volim Lego kockice, sve to me potpuno opušta. Sjajan je hobi za mozak i za njegov razvoj, nadam se da će i moja deca to zavoleti – rekao je Nikola koji ima mališane stare jednu i tri godine. Moram da držim figure visoko, kako ih deca ne bi uništila. Kada sam pravio poslednji put pokušao da sastavim poslednju figuru, nije htelo da se sklopi na pravi način, ali sam ipak uspeo sve da sredim. Uplašio sam se da neću moći sve da uradim i da ću morati ispočetka. A reč je o figuri od po 1.000 delova...

Vučević je istakao da trenutno u zalihama ima set od 8.000 delova sa figurama iz Ratova zvezda. Takođe kaže da istražuje nove mogućnosti putem različitih platformi, prijatelji mu često donose nove setove, a jedan je morao i da razmeni – jer ga je već imao.

- Moram ga zameniti za neki drugi Lego set. Počinjem da se zaljubljujem u one koji su vezani za neka arhitekturna dela – zaključio je Vučević.

Video: Janisove čarolije protiv Bostona: Pogledajte monstruozno zakucavanje asa Milvokija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA