Radonjić posle Železnika: "FMP pokazao zašto je tu gde jeste, imamo strpljenja za Vajta"

Stefanović smatra da je njegova ekipa možda želela previše na ovom susretu

  • 16
KK FMP - KK Crvena zvezda Foto: FMP Meridian - ABA League

Crvena zvezda je savladala ekipu FMP rezultatom 98:74 i tako potvrdila prvo mesto na kraju prvog dela šampionata u ABA ligi.

Trener crveno-belih, Dejan Radonjić čestitao je rivalu na svemu do sada urađenom.

- Čestitke FMP na sjajnoj polusezoni, igrama koje su pružali naterali su nas da pristupimo maksimalno ozbiljno. Ekipa FMP je pokazala zašto je na poziciji na kojoj trenutno jeste. U nastavku je sve došlo u našu kontrolu, posebno kada smo ofanzivno odigrali dobro i napravili dobar posao - započeo je crnogorski stručnjak.

Prokomentarisao je strateg Zvezde i pitanje motivacije igrača za ovakve utakmice nakon Evrolige.

- Sve zavisi, to nije kliše i ne može da se razmišlja na taj način. Zavisi od rasporeda koji je bio, vremena između utakmica, stanja u timu, pa na osnovu toga pristupamo pripremama za utakmicu. Nekad je bilo bolje, nekad smo igrali malo slabije, ali ne može da se pristupi svemu ovo na isti način, već zbog stanja na terenu - kaže Radonjić.

Kako kaže, za Arona Vajta i Stefana Markovića ima strpljenja.

- U rasporedu u kojem smo bili i u kojem ćemo biti nije jednostavno stvari prilagoditi na način koji odgovara interesima tima. Nema vremena za treninge, a plus su obojica imali dosta vremena pauze. Uradićemo sve što je moguće kako bi se došlo do zadovoljavajućeg statusa. Aronu treba još vremena i imaćemo strplenja za njega maksimalno, Stefan je pauzirao još od kraja prošle sezone - zaključio je trener Crvene zvezde.

Trener FMP-a Nenad Stefanović pohvalio je Crvenu zvezdu, ali i svoje izabranike na pristupu meču.

- Ne treba mnogo pričati o Crvenoj zvezdi i kvalitetu koji poseduju. Čestitam im na zasluženoj pobedi, ne mogu da kažem da sam zadovoljan, jer smo izgubili 25 razlike. U ovom trenutku dali smo blizu svog maksimuma, ovo je takav protivnik da su dovoljne dve greške u odbrani i napadu da utakmica ode iz naših ruku. Mi smo naš cilj odavno ispunili, možda za celu sezonu, ali svakako za polusezonu. Okrećemo se sada narednim okršajima gde je realno tražiti šansu - započeo je strateg ''Pantera''.

Ne isključuje mladi stručnjak ni mogućnost da je njegova ekipa izgorela u želji.

- Moguće je. Možda smo hteli previše u momentu protiv prvoplasiranog tima ABA lige. Dobro smo otvorili prvu četvrtinu i možda je trebalo rezultat da bude dva poena u našu korist. A onda smo počeli da gubimo kontrolu i eto. Ne mogu igračima ništa da zamerim - rekao je Stefanović.

Video: Džons zakucao Zvezdu, sjajan potez Amerikanca za kraj prvog poluvremena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • suarez

    26. decembar 2021 | 15:01

    Cestitam trenerima na sjajnoj prijateljskoj utakmici 😁!

  • Ris

    26. decembar 2021 | 15:37

    Nije mi jasno što kukaju ovi grobari,Zvezda je ubedljivo najjača u ovoj ligi ,ako je tukla Partizana 20 razlike ,zašto ne bi tukla FMP dvadeset razlike.

  • Mare

    26. decembar 2021 | 16:32

    Na koji je mislio Fmp ovaj sto on vodi ili onaj drugi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA