Problemi za Megu pred Partizan: Bez petorice igrača i trenera idu na megdan crno-belima

Gosti na velikim iskušenjima zbog povreda i korone

  • 8
KK Mega, KK Cedevita Olimpija Foto: ABA League / Mega Mozzart/Dragana Stjepanović

Košarkaši Mege gostovaće sutra ekipi Partizana u okviru 13. kola ABA lige. Gosti će na tom susretu biti oslabljeni izostankom petorice igrača, kao i glavnog trenera Vladimira Jovanovića koji zbog pozitivnog nalaza na koronu neće moći da bude na klupi.

Iz navedenih razloga naknadno su registrovani juniori, Ahmet Jonović (2003. godište) i Andrej Mušicki (2005. godište), koji će biti u sastavu ekipe Mege u ponedeljak uveče.

Šef struke Mege na tom meču biće Vule Avdalović, kojem neće biti prvi put da predvodi tim koji nastupa u ružičastim dresovima.

- Očekuje nas teška utakmica protiv Partizana na njihovom terenu. Oni su do sada pokazali dobre igre u oba takmičenja, imaju pun roster, popunjeni su na svakoj poziciji sa kvalitetnim igračima i jedni su od favorita sa osvajanje ABA lige. Imaju trenera koji je najuspešniji evropski trener svih vremena i sa čijim potpisom je Partizan pokazao da ima najviše ciljeve u ovoj sezoni.

- Mi u utakmicu ulazimo sa ciljem da odigramo kvalitetnu utakmicu i da pružimo svoj maksimum u ovom trenutku, imajući u vidu izostanke koje imamo. Jedan od glavnih zadataka će nam biti da odgovorimo na njihovu agresivnost najboljim mogućim rešenjima. Imamo veru u naš rad i mislim da imamo dobru priliku da pokažemo kvalitet – rekao je Vule.

Nikola Jović Foto: ABA liga - KK Mega - Ivica Veselinov

Mega i Partizan su se do sada sastali 16 puta u ABA ligi uz skor 14-2 za crno-beli, a u poslednjem susretu u ABA ligi Partizan je slavio na gostovanju sa 88:98.

Uveren u dobru partiju je i mladi Nikola Jović, koji kaže da se njegov tim dobro držao i protiv nekih drugih jakih timova.

- Sigurno je da nas očekuje jedna vrlo teška i zahtevna utakmica. Partizan je ekipa koja ove godine ima samo dva poraza u ABA ligi, u Evrokupu su isto u vrhu. Veoma teško ih je dobiti pred njihovim navijačima, ali takođe mislim da smo mi pokazali da sa najjačim protivnicima možemo da se nosimo. Iako je veliko pitanje u kakvom ćemo sastavu zbog izostanaka, na nama je da držimo koncentraciju i čvrstinu u odbrani tokom cele utakmice, a za šta će to biti dovoljno na kraju, videćemo – istakao je Jović.

Video: Džons zakucao Zvezdu, sjajan potez Amerikanca za kraj prvog poluvremena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    26. decembar 2021 | 15:25

    Ма све ок...ионако им то склањалачка филијала, и кад су имали јачи тим

  • Masno Srbin

    26. decembar 2021 | 17:12

    Sklanjalica

  • joco

    26. decembar 2021 | 16:36

    Sta bi pred glavnih uganulo trepavice pred utakmici sa tudjmanovcima.Koja slucajnost😁😁😁😁😁😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA