≫ 

"Ovakav raspored je veliki stres za igrače": Obradović ima plan za boljitak košarke

Trener Partizana dao opširan intervju za najuticajniji sportski list u Francuskoj

  • 22
željko obradović Foto: MN Press

Sve veći broj mečeva u sve tešnjem kalendaru utakmica polako, ali sigurno uzima danak. Igrači, glavni akteri košarkaškog sporta, se troše, gube snagu, svežinu, energiju, rizikuju zdravlje - a sve zbog nesposobnosti vodećih ljudi košarke da promene postojeće stanje.

O ovom problemu, onom najvećem koji šteti košraci, na relaciji Evroliga-FIBA, govorio je i trener Partizana Željko Obradović.

Najtrofejniji strateg Evrope dao je intervju za francuski "Lequipe" prilikom nedavnog gostovanja crno-belih Metropolitanu u okviru Evrokupa.

- Previše je mečeva između međunarodnih prozora i klupskih obaveza. To je ozbiljan stres za igrače - kaže Željko i navodi da je i na primeru svog tima video koliko iscrpljujuće to može biti po svakog igrača.

- Partizan je u novembru imao devet reprezentativaca i ponosan sam zbog toga, ali kada su se vratili bili su mentalno izmoreni i to je uticalo na nivo treninga, pa je došlo i do nekonstantnosti u rezultatima. Igrači moraju da budu na prvom mestu, pa FIBA i Evroliga moraju da porade na promeni kalendara - poručio je trener Partizana.

Obradović nije neko ko samo kritikuje aktuelni kalendar, organizaciju takmičenja, već ima predlog za pormenu istog, koju je servirao u razgovoru za uticajni francuski dnevni list.

- Timovi iz Evrolige bi trebalo da se priključe državnim šampionatima tek u plej-ofu, pa bi bilo prostora i za sponzostva i televizijska prava. Neka se recimo Evroliga igra šest meseci, kao NBA. Onda ostaju dva meseca za državna prvenstva, dva za reprezentativna takmičenja i dva za odmor igrača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alal vera alal vera

    26. decembar 2021 | 23:25

    nikakv stres ali bas nikakav syres za igrace nije kad ti urlas na njih i fizicki nasrces

  • bilo bi dobro

    26. decembar 2021 | 23:01

    da imas budzet bez limita

  • zasto je

    26. decembar 2021 | 23:24

    nervozan zelimir rumenoglu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA