≫ 

Bogdan izjednačio rekord sezone, desetkovani Hoksi izgubili i videli veliku trojku Bulsa!

Srpski košarkaš ubacio 20 poena za oslabljenu Atlantu

  • 0
bogdan bogdanović Foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Čikago Bulsa porazili su Atlantu Hoks u gostima 130:118 još jednom zahvaljujući nezadrživom triju napadačkih lidera De Rouzenu, La Vinu i Vučeviću.

Ova trojka bila je nezaustavljiva u Džordžiji protiv desetkovanih Hoksa kojima nije pomogao ni povratak najboljeg igrača Treja Janga koji je 90 minuta pre starta duela dobio "zeleno svetlo" da zaigra.

Podsetimo, Jang je bio jedan od desetorice igrača Atlante koji je do ovog meča bio u izolaciji zbog korona virusa.

Utakmicu je završio sa 29 poena, ali lošim šuterskim brojkama - 8/23 iz igre.

zek levin Foto: Tanjug/Ap

Najefikasniji u redovima domaćeg tima bio je Kem Rediš sa 33 poena, dok je naš Bogdan Bogdanović za 41 minut ubacio 20 poena i tako izjednačio ovosezonski košgeterski rekord.

Bogdan je imao 7/15 iz igre, ubacio je i četiri trojke iz devet pokušaja. Ipak, i njegov, i doprinosi Rediša, Janga i ostalih jednostavno nisu bili dovoljni da se poništi napadački uragan gorepomenutih perjanica Bulsa.

De Rouzen je meč završio sa 35 poena, La Vin sa 30, a Vučević sa 24!  

bogdan bogdanovic Foto: Tanjug/Ap

Atlanta je koliko-toliko uspela da se održi u meču do poslednje deonice, ipak trojka Vučevića za beg gostiju na "+10" na nešto manje od četiri minuta pre kraja stavila je tačku na sve dalje napore Hoksa da režiraju preokret.

- Mi smo veterani, vođe ovog tima, to nam je posao. Bili smo bez nekoliko ključnih momaka (Karuzo, Vajt), a na nama je bilo da pojačamo i odigramo veliku utakmicu. Znali smo da protiv Atlanta moramo tako jer smo očekivali tvrdu igru od njih. Tri glavna momka su uradila to što su morala da urade i svi su ok sa tim - veličao je De Rouzen igru "velike trojke" Čikaga.

Bulsi su ovom pobedi došli do skoraa 21-10 i sada su vrlo blizu liderima Istoka Bruklinu (Netsi dobili Kliperse), dok su Hoksi sa odnosom pobeda i poraza 15-18 i dalje van plej-of zone.  

REZULTATI

Šarlot - Hjuston 123:99

Atlanta - Čikago 118:130

Minesota - Boston 108:103

San Antonio - Juta 104:110

Finiks - Memfis 113:114

Portland - Dalas 117:132

Los Anđeles Klipers - Bruklin 108:124

Video: Prvi se snašao u gužvi: Bogdanović dohvatio loptu pa krenuo u moćan prodor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA