Zadavao Srbima glavobolje pre 25 godina, doveo Jokića u Denver, a sada ga čeka velika čast u NBA

Litvanac jedan od glavnih kandidata za nagradu najboljeg izvršnog direktora godine

  • 0
Majkl Meloun, Arturas Karnišovas Foto: Marko Jovanović

Čikago Bulsi prave sjajne rezultate u ovosezonskom izdanju NBA lige, a jedan od najzaslužnijih za to jeste Arturas Karnišovas, legendarni litvanski košarkaš.

Karnišovas obavlja funkciju izvršnog potpredsednika za košarkaške operacije, a pod njegovim vođstvom Bulsi su oformili jako dobru ekipu.

Litvanac je na pomenuto mesto stigao u aprilu 2020. godine, a pod njegovim vođstvom franšiza je napravila ''rebilding''.

U Bulse su stigli Nikola Vučević, Demar Derozan, Lonzo Bol, Aleks Karuso, kao i trener Bili Donovan.

Sve to doprinelo je odličnim rezultatima slavne franšize iz Čikaga, pošto su Bulsi nakon 31 odigrane utakmice na skoru 21-10 i na drugoj poziciji Istočne konferencije iza Bruklin Netsa.

Nagrada za izvršnog direktora godine se dodeljuje nakon što izvršni direktori svake franšize daju svoj glas i odluče koji kolega je odradio najbolji posao.

Karnišovas je svojevremeno obavljao poziciju asistenta generalnog menadžera Denver Nagetsa u trenucima kada je srpski centar Nikola Jokić draftovan od strane tog tima, a on je imao jednu od najvećih uloga u, ispostaviće se, nestvarno dobrom potezu franšize iz Kolorada. Zanimljivo je da je sada u Bulsima draftovao crnogorskog centra i velike nade iz Megine ''fabrike košarke'' Marka Simonovića, kog mediji u Americi predstavljaju kao novog Jokića.

Inače Karnišovas je vodio i velike duele sa našom reprezentacijom tokom karijere, a u finalu Evrobasketa 1995. godine koje je naša selekcija osvojila ubacio je 19 poena.

Video: Jokićevo dodavanje za žestoko zakucavanje saigrača protiv Golden Stejta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA