≫ 

Obradović o manjku domaćih igrača u Partizanu: "Neki nisu mogli, neki nisu hteli da dođu"

Trener crno-belih potanko objasnio situaciju oko većeg broja stranaca u Humskoj

  • 39
Želimir Željko Obradović Foto: Marko Jovanović

Još prilikom predstavljanja u Partizanu, trener crno-belih košarkaša Želimir Željko Obradović istakao je da je cilj kluba da imaju što veći broj domaćih igrača!

Međutim, Partizan je na kraju došao u situaciju da su stranci praktično polovina tima, a Obradović je u razgvovoru za "Sport Klub" otkrio i zašto je to tako.

- Pravili smo ekipu da se kroz dva takmičenja, regionalnu ligu ili Evrokup, vratimo u Evroligu i, dokažemo ljudima koji vode najjače takmičenje da ovaj klub zaslužuje da bude stalni član evropske elite. Pre nego što smo počeli da sklapamo mozaik, logično pitanje je bilo, šta ima na tržištu. Sa sportskim direktorom Zoranom Savićem, zatvorio sam se u kancelariju i gledali smo do iznemoglosti šta sve ima, akcenat je bio na domaćim, srpskim košarkašima - rekao je Obradović i dodao:

- Ako vam kažem da ni sam ne znam sa koliko sam takvih, onih, naravno, koji imaju kvalitet da igraju u Partizanu, pričao, ne bi mi verovali. Neki nisu mogli, neki nisu hteli iz raznih razloga da dođu, šta je trebalo da uradim?! Evo, nastaviću o stranim pojačanjima, ili bi trebalo da se shvati da je to bila neminovnost. Da li je bolje uzeti 12 srpskih košarkaša, ne znam koliko da su mladi, talentovani, perspektivni, pa da budemo deveti u ABA ligi, a u Evropi neki osmi.

- E, pa simpatizeri ne bi bili zadovoljni. Pa, i ja sam neki navijač crno-belih, ni ja ne bi bio oduševljen. Za mene to ne može da bude tema, koliko je ovih, a koliko onih, već šta smo kao klub zacrtali. Ljudi, nešto nije moguće, nego daj da imamo tim, onaj koji može sa svima ravnopravno da se nosi, to je bitno.

Dotakao se Obradović i tenzije koja vlada između Partizana i Crvene zvezde.

- Moja ideja je da se smanje tenzije, one koje nemaju veze sa sportom, mislim da sam već nešto pokazao po toj liniji. Želim da se odnosi relaksiraju, bude fer plej i da konačno više ne pričamo na tu temu. Onaj ko hoće ovo da prepozna kod mene, lako će sve to uočiti. Moramo svi da se potrudimo da atmosfera bude pozitivna bez obzira koji je klub u pitanju. Primarno je poštovanje, ispravan sportski odnos i, viteštvo.

Video: Obradović radio psihološki profil igrača Partizana: Sve što su mi napisali o njima je bilo tačno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Www

    30. decembar 2021 | 13:49

    Reci predsedniku Ostoji da smanji tenziju a ne da kefce svaki drugi dan...

  • Pero

    30. decembar 2021 | 13:07

    Obradoglu, cuo sam da je smestaj u Rumuniji veoma povoljan na prolece. Pretpostavljam da ce ti trebati...

  • Sasa

    30. decembar 2021 | 13:53

    Mogao si sa manje stranaca da slazes ekipu polako za iducu sezonu, ali ne hocete titulu na silu! Ne ide to bas tako, ti kao neko ko je dugo godina u sportu bi to morao znati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA