Radonjić: "Volters mogao pametnije da završi poslednji napad, nema pojačanja za EL"

Trener crveno-belih žali za propuštenom šansom u regularnom delu meča

  • 15
Dejan Radonjić Printskrin: Youtube/KK Crvena zvezda mts

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić sumirao je utiske posle poraza od Zenita u dramatičnom meču koji je rešen posle produžetka u kojem je ruski tim na kraju slavio sa 80:76 uz ključne role bivših igrača crveno-belih, Bilija Berona i Džordana Lojda.

- Imali smo dobru priliku da pobedimo pre poslednjih pet minuta, ali promašili smo poslednje šuteve. Ne samo na kraju, već i pre toga nismo najbolje odigrali u nekim situacijama, kada smo mogli mirnije da privedemo utakmicu kraju. 

- Mora da se kaže da smo igrali protiv jedne od najboljih ekipa u Evroligi. Oni imaju ozbiljan kvalitet i nisu slučajno tu gde jesu. Drugih 20 minuta je odbrana bila mnogo bolja, ali to su detalji koji na kraju presudili, jer su oni to bolje radili od nas i na kraju su pobedili. U produžetku su bili bolji u napadu u nas, žao mi je što nismo bili kompletni.

Upitan je Radonjić o koncentraciji igrača u završnici i posebno odluci Voltersa da šutem za tri pokuša da reši meč u poslednjem napadu.

- Danas je bio dobar napadački, bio je raspoložen jako. Naravno, i oni su radili nešto, ima i tu uticaja, ali moglo je pametnije da se uradi, da se ode na prodor, da se proba da se izbori faul - rekao je Radonjić, koji je potvrdio da Zvezda sa ovim rosterom igra do kraja Evrolige.

- Da, što se tiče Evrolige ne može više da se dovedu igrači - stavio je Radonjić tačku na tu temu.

Nahvalio je i on navijače, poput trenera i igrača Zenita.

- Imali smo fenomenalnu podršku, zato ostaje i veći žal što nismo dobili meč. Mislim da ima još dosta da se igra. Naravno da ćemo se truditi da već u narednim utakmicama pokažemo da iz ovoga možemo da izađemo jači, uz nadu da možemo da budemo kompletni. Uz činjenicu da je Maik Cirbes imao problema pre meča, jer je bio pod temperaturom, ali je pokazao karakter i tražio da igra, ali nije bio najspremniji. Generalno smo odigrali dobar meč...

Na kraju se dotakao i povređenih Davidovca i Dobrića i istakao da su i oni nedostajali da se ima opcija više u napadu.

- Oni još nisu imali trening sa ekipom, ide to na bolje, ali to nam je problem, jer nam onemogućava da imamo neku opciju više na kraju, ne samo na kraju, nego i pre toga - rekao je Dejan Radonjić.

Video: Reakcije Danilovića i Obradovića na pesmu Čija je ono Zvezda?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko Novaković

    30. decembar 2021 | 22:06

    Kada se izgubi u Bg njemu je uvek izgovor oni su dobra ekipa ?Ja bih pre rekao da je zvezda losa ekipa za EL.

  • Ivo

    30. decembar 2021 | 23:08

    Radodja skoro svaku neizvesnu zavrsnicu gubi. Dal je to do samopouzdanja igraca,dal do trenera ne znam,ali bas puno dobrih prilika je upropasceno da se ima 2-3 pobede vise. Valjda trener odlucuje koja ce akcija da se igra u zadnjem napadu,mogao si reci igracima hocu prodor,da se ide na kos ili faul,a trojka eventualno ako sve propadne pa bacis u zadnjoj sekundi. Mada sa druge strane ko zna,mozda je on i to sve rekao ali ga igraci nisu poslusali.

  • .....

    30. decembar 2021 | 23:19

    Strasno kao usran golub pa gde je sada majstore ide zima i ono tvoje kvarno smejanje uzas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA