≫ 

Embidova slatka osveta Durentu, pobeda i provokacija u lice: "Idi kući!"

Kamerunac nije zaboravio kako je košarkaš Netsa nedavno, na isti način, provocirao u Filadelfiji - sada je dočeko trenutak da mu uzvrati

  • 0
kevin durent Foto: Tanjug/Ap

Kamerunac Džoel Embid bio je centralna figura velikog okršaja u Bruklinu gde je Filadelfija, u derbiju Istoka, odnela pobedu protiv Netsa 110:102 i tako im se revanširala za nedavni poraz na svom terenu. Osim toga što je zatrpao koš Bruklina sa 34 poena, centar gostiju je na kraju, jedva dočekavši, servirao odgovor Kevinu Durentu - odmah posle meča, jasno, glasno i prkosno mu je gestikulirao da ide kući - jer je razbijen!

džoel embid Foto: Tanjug/Ap

Na isti način je Durent dve nedelje ranije u Filadelfiji provocirao Embida, pa je ovo bio nastavak njihovog, za sada samo verbalnog duela i slatka osveta najboljeg igrača gostiju. Durent je na drugoj strani meč završio sa 33 poena koliko je na svom kontu imao i Džejms Harden, ali ni sjajan učinak lidera ekipe nije bio dovoljan da se dobije utakmica.

Pogledajte šta se dešavalo odmah nakon što je meč završen, Embid je likovao, imao šta da poruči udarnoj pesnici Netsa. Bilo je onoga što ljubitelji košarke i NBA toliko vole da vide na terenima najjače lige, pomalo izumrle kategorije svojstvene nekim davnim vremenima - "treš toka".

Posle meča, Durent je pojasnio svoj odnos sa zvezdom File.

- Ako ste gledali kako Džoel i ja igramo jedan protiv drugog, tako je bilo na svakoj utakmici, čak i na Ol-star utakmici. Mi se samo toliko poštujemo da se ta prirodna takmičarska vatra, pretpostavljam, rasplamsava. To je ono što se dešava između nas - rekao je Durent o svom okršaju sa Kameruncem.

Iako je Embid odradio veliki deo posla za pobedu u reketu svojim gabaritima i dominacijom pod košem, gosti su pobedu pečatirali zahvaljujući igračima iz spoljne linije.

Set Kari i posebno Tajris Meksi su bili faktor koji je doneo prevagu. Uzastopne trojek ovog tandema u samoj završnici bile su prelomni momenti meča. Bio je to i momenat kada se Fila rezultatski taman toliko distancirala da je mogla da sebi priušti miran finiš meča, bez drame i trzavica.

Meksi je bio sjajan sa 25 poena i pet pogođenih trojki, dok je Kari dodao 17 poena.

Osim meča Bruklin - Filadelfija, u noći između četvrtka i petka odigrana su još samo dva meča: Milvoki je još jednom porazio Orlando (136:118), dok je Vašington na pogon Bredlija Bila bio bolji od Klivlenda - 110:93.

Meč Denvera i Golden Stejta je odložen zbog velikog broja igrača Nagetsa koji su u kovid protokolu.

Video: NBA košarkaš došao na utakmicu sa patikama u stilu Karleuše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA