≫ 

Fenjeraš pošteno namučio Zvezdu, Dobrić i Ivanović prelomili za miran san šampiona

Četa Dejana Radonjića osvojila bodove u Dalmaciji bez Nikole Kalinića

  • 34

Posle dva bolna evroligaška poraza košarkaši Crvene zvezde vratili su se na pobednički kolosek, uspeli su ovog puta da reše jednu neizvesnu utakmicu u svoju korist i tako potvrde lidersku poziciju u ABA ligi: Split - Zvezda 62:66.

Beograđani su u Dalmaciji bili lišeni pomoći najboljeg igrača Nikole Kalinića koji je zbog korona virusa sada pod propisanim merama i neće ga biti određeno vreme uz tim.

Delovalo je da šampion i bez svog najjačeg aduta može lako da preskoči Gripe, ali tako nije mislio Šenon Šorter, haubica Splićana, koji je do samog kraja mučio goste i umalo priredio neprijatno iznenađenje Beograđanima.

Amerikanac je meč završio sa 24 poena (5/7 za tri), međutim sam nije mogao do kraja, a bio je praktično jedina konstantno pouzdana napadačka opcija danas u redovima Subotićevog tima.

Na drugoj strani, Zvezda je ovaj meč rešila i prelomila na kraju na čist individualni kvalitet više pojedinaca, pre svih Ivanovića, Vajta i Dobrića u drugom poluvremenu i u završnici, te Lazića i Lazarevića, koji su u prvom delu meča dali zamajac za nastavak ovog dosta nekvalitetnog, ali vrlo intersantnog duela.

Zvezda je vodila praktično čitav meč, najviše 12 poena razlike i delovalo je da može usmeriti utakmicu u svoju korist kad god to poželi, međutim, što zbog velikog broja promašaja, grešaka, izgubljenih lopti i ostalih stvari koji su izuzetno nervirale Radonjića - Split je konstantno bio "u igri" za preokret.

Crveno-beli su ispalili 33 hica za tri poena, a ubacili tek sedam. Imali su i 15 izgubljenih lopti.

Ono što je najvažnije po goste je činjenica da su dva od četiri poslednja šuta za tri poena, našla svoj cilj: Ivanovićev za 62:55 na 02:17 minuta pre kraja, i Dobrićev za konačan beg na 64:57 tačno 73 sekunde pre kraja. Bio je to mat za Splićane koji su do kraja čak uspeli da priđu na 64:60 usled kiksa Zvezdinih igrača, ali ne više od toga...

Najefikasniji kod Zvezde danas bio je Nikola Ivanović sa 11 poena, i što je važno podvući, mahom ih je sve ubacio u najvažnijim momentima utakmice i tako pokazao po ko zna koji put da Radonjić u njemu ima aduta za ovakav tip završnica. Vajt je bio odličan sa 10 poena i 7 skokova - i najvećim indeksom 14. Tu se završava spisak dvocifrenih igrača u pobedničkom sastavu, mada se mora naglasiti i učinak Lazarevića (9p, 4sk), Lazića (9p), Voltersa (8p)...

Zvezda naredni meč igra sa Fenerbahčeom u Beogradu, a u Pioniru će potom dočekati i veliki Real Madrid.

ABA, 14. kolo

FMP - Budućnost (odloženo)

Borac - Igokea 61:88

Krka - Cedevita Olimpija 83:90

Split - Crvena zvezda 62:66

Ponedeljak

Cibona - Mornar 14.00

Studentski Centar - Mega (odloženo)

Partizan - Zadar 18.00

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SMCZ

    2. januar 2022 | 21:09

    A jel glodari rumeni imaju koga gledati, osim Zvezde.

  • poy

    2. januar 2022 | 21:00

    Istrosili se puno protiv Zenita igrali produzetak pre par dana. Jos se slavilo za novu i Kalina ima koronu. Al vidim glodari odma se javljaju cim ne dobijemo 30 razlike svakog

  • Pa

    2. januar 2022 | 19:10

    Split bi trebali dobiti i bez kalinica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA