≫ 

Američki odred Olimpije samleo Krku, Pulen potvrdio klasu za 4. vezanu pobedu

Do 3/4 gosti spavali, pa se probudili i potvrdili veliku formu - sjajni šuter sa 22 poena predvodio tim Jurice Golemca

  • 0
Džejkob Pulen Foto: ABA league / Ales Fevzer

Košarkaši Cedevite Olimpije silovito su zapečatili pobedu u Novom Mestu u slovenačkom okršaju u okviru ABA lige protiv Krke - furioznom poslednjom deonicom. Taj period meča pripao je gostima rezultatom 29:14 i upravo zahvaljujući tom zamahu, baš kad je trebalo da se povuče najjače, gosti su odneli pobedu i nastavili proboj ka najvišim pozicijama - 83:90.

Daleko najzaslužniji za pobedu Ljubljančana bili su Džejkob Pulen sa 22 poena i 4 asistencije, Zek Ogast sa istim brojem poena i 10 skokova, te još jedan Amerikanac iz pucačkog stroja Jurice Golemca, Jogi Ferel.

Bivši igrač Dalasa i Sakramenta meč je okončao sa 16 poena.

Bila je ovo deveta pobeda Olimpije, četvrta uzastopna, i jasno je da Ljubljančani polako hvataju zalet kako sezona odmiče.

Krka je uspela da odigra odlično, i bolej od toga, 20 minuta, a onda je stala.  Najzaslužniji što je tim iz Nogo MEsta za to vreme parirao favoritu bili su Tomas (21p), Stipčević (20p, 4/12 za tri), kao i Lapornik sa 14 poena.

Nisu, ipak, igrači domaćeg tima mogli ništa da urade u poslednjih dset minuta kada je Olimpija u furioznom naletu napravila seriju 21:2 i njome rešila sve dileme oko pobednika.

Video: Igokea jedna od retkih ekipa koje su preživele dvoranu Leon Štukelj: Krka nije imala snage

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA