≫ 

Jokić opet sjajan i usamljen, maestralni Dončić vodio Dalas do pobede u "jugo" derbiju

Denver upisao novi poraz na gostovanju u Teksasu

  • 1
Dalas - Denver Foto: Tanjug/AP

Iskreni ljubitelji NBA lige imali su prethodne noći privilegiju da prate još jedan "jugo" derbi, duel Dalasa Luke Dončića i Denvera Nikole Jokića koji je pripao ekipi iz Teksasa.

Slovenac je pružio još jednu impresivnu partiju za trijumf Dalasa protiv Denvera od 103:89 i proboj na peto mesto Zapadne konferencije sa skorom 19-17, dok su Nagetsi ostali sedmi sa 18-17.

Jokić i Dončić su vodili fenomenalan individualni okršaj kojim su ponovo pokazali da se na ovim prostorima igra najbolja košarka posle NBA lige.

Srpski star i još uvek aktuelni MVP je pokušavao na sve načine da odvede Denver do trijumfa, momak iz Sombora bacao se po terenu i vukao saigrače, ali nije išlo.

Na kraju je meč završio sa 27 poena i 16 skokova uz tri asistencije za 35 minuta provedenih na parketu.

Dončič je ubacio 21 poen uz 15 asistencija, što je bila još jedna izuzetna partija maestralnog beka.

Dalas - Denver Foto: Tanjug/AP

Osim Jokića, Denver je imao samo još dvojicu dvocifrenih, Erona Gordona 15 poena i Vila Bartona sa 12. Premalo da bi se gajile ozbiljne ambicije.

Za Dalas nisu nastupili Boban Marjanović i Kristaps Porzingis, ali Bulok i Pauel sa po 15 poena su odlično asistirali Slovencu za ubedljiv trijumf.

Što se tiče samog toka utakmice, domaćin je konstantno bio u prednosti, Nagetsi su bili bez šanse da načine bilo kakav preokret, pa je jasno da četa Majka Melouna pod hitno mora nešto da menja, ako želi da igra ozbiljno ulogu u plej-ofu, u slučaju da se tamo uopšte i nađe.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Skok u odbrani pa nerealna asistencija Jokića za trojku Hajlenda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA