Dek dobio otkaz u Oklahomi, navijači na Vikipediji ga već "preselili" u redove Partizana

Gabrijel Dek pružao je loše partije u timu Tandera, za šta čelnici nisu imali strpljenja

  • 0
Kosarka Argentina - Spanija Foto: Tanjug/AP

Stigao je u Oklahomu kao veliko pojačanje, ali nije zadovoljio ukuse trenera i čelnika Tandera. Svetski prvak sa Argentinom i nekadašnja zvezda Real Madrida, Gabrijel Dek dobio je otkaz u franšizi za koju nastupa i naš Aleksej Pokuševski.

Krilni košarkaš je u aprilu prošle godine potpisao četvorogodišnji ugovor sa Oklahomom vredan čak 14.500.000 dolara, ali je posle manje od godinu dana došlo do razlaza. Jednostavno, popularna "Kornjača", kako ga inače zovu, nije pružao ni blizu kvalitetne partije kao u Evropi.

On je prošle sezone igrao oko 16 minuta po utakmici, ali se ove na terenu obreo u proseku svega oko osam minuta. Imao je prosek od samo 2,6 poena uz 0,9 skokova i 0,7 asistencija, što nije bilo dovoljno da zadrži mesto u rotaciji.

Njemu je trenutno samo 26 godina, što znači da još može da se vrati na pravi put. Prethodno je igrao za pomenuti Real, kao i za San Lorenco i Kimsu u Argentini. Jedna od opcija je novi povratak u Evropu, gde bi ga široke ruke dočekali mnogi timovi.

Ono što je pomalo bizarno jeste da je u jednom momentu na Vikipediji stajalo da je Gabrijel Dek već igrač Partizana. Jedan od navijača crno-belih je očigledno iskoristio priliku i našalio se sa širom košarkaškom javnošću.

Gabrijel Dek Foto: Wikipedia - Printscreen

Video: Bjelica rutinskim potezom školovao igrače Majamija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA