Mađioničar Jokić se razgoropadio i doneo Denveru pobedu, Bogdan dobar u porazu od Lejkersa

MVP prošle sezone delio je neke sjajne asistencije i meč je završio sa 33 poena

  • 0
Nikola Jokić Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Denver Nagetsa uspeli su posle dva vezana poraza da se vrate na pobednički kolosek, pošto su predvođeni maestralnim Nikolom Jokićem stigli do trijumfa nad Sakramento Kingsima na domaćem terenu - 121:111.

Ključnu prednost stekli su već u prvoj četvrtini kada su se "odlepili" na dvocifrenu zalihu, koju su potom sačuvali sve do samog kraja. Drame nije bilo, pošto Sakramento u poslednjoj deonici nijednom nije bio ispod deset poena zaostatka.

Apsolutno je briljirao naš Nikola Jokić koji je postigao 33 poena, pri čemu je iz igre šutirao sa odličnih 13/20, dok je na šutu za tri poena imao 3/6. Na sve to dodao je deset skokova i sedam asistencija za jednu od najboljih partija ove sezone.

Ono što je naročito oduševilo navijače jeste jedna njegova asistencija prilikom kontre u drugoj četvrtini kada je bukvalno bez gledanja, u stilu Miloša Teodosića, podelio pas za zakucavanje.

Na drugoj strani, najefikasniji u porazu Sakramenta bio je Foks sa 30 poena, dok se u Denveru istakao još Džef Grin sa 18 poena uz tri skoka i jednom asistencijom.

I Bogdan Bogdanović je noćas odigrao zaista dobro, ali njegova Atlanta nije mogla da se nosi sa "zvezdanim" Lejkersima koji su preko moćnog Lebrona Džejmsa stigli do ubedljive pobede u "Kripto Areni" - 134:118.

Srpski košarkaš upisao je 15 poena uz četiri skoka i dve asistencije večeras. Imao je 5/12 iz igre, pri čemu je većinu koševa postigao sa distance, gde je imao 4/9.

Najefikasniji akter me;a bio je pomenuti Lebron Džejms sa 32 poena uz osam skokova i devet asistencija, a Malik Monk je imao samo tri poena manje uz četiri uhvaćene i tri podeljene lopte saigračima.

Najbolji igrač u Bogdanovom timu bio je očekivano Trej Jang sa 25 poena uz devet skokova i 14 asistencija.

Preostali srpski igrač noćas na terenu bio je Aleksej Pokuševski. Njegova Oklahoma doživela je debakl na gostovanju Minesota Timbervulvsima, čime je nastavila da se udaljava od mesta u plej-inu Zapadne konferencije - 105:135.

U trećem vezanom porazu Tandera, Aleksej je na terenu proveo 20 minuta, a za to vreme postigao je sedam poena uz četiri skoka i dve asistencije. Može se reći da je to sasvim solidan učinak, uzimajući u obzir da je šutirao 3/5 iz igre uz 1/2 sa distance.

Najbolji u pobedi Minesote bio je Dianđelo Rasel sa 27 poena, dok je Lugenc Dort sa 18 poena predvodio Oklahomu kao najefikasniji igrač svoje ekipe.

NBA REZULTATI

Filadelfija - San Antonio 119:100

Bruklin - Milvoki 109:121

Toronto - Juta 122:108

Čikago - Vašington 130:122

Hjuston - Dalas 106:130

Oklahoma - Minesota 105:135

Denver - Sakramento 121:111

Los Anđeles Lejkers - Atlanta 134:118

Portland - Klivlend 101:114

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Jokićeva finta posle koje su svi zanemeli: Pliva kroz odbranu kao pastrmka kroz planinski potok

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA