≫ 

Partizanova demonstracija sile, nejaki Trento se pogubio u Areni

Rutinska igra i dominacija crno-belih

  • 47
KK  Partizan KK Trent Foto: MN Press

Košarkaši Partizana nastavili su svoj evropski put utakmicom protiv italijanskog Trenta, koga su potukli do nogu 97:65 u okviru 9. kola Evrokupa u Grupi A. Crno-beli su tako preuzeli lidersku poziciju sa skorom 7-2, sa pobedom više od glavnih konkurenata za vrh Huventuda i Lokomotive koji se sastaju od 21 sat.

Željko Obradović za ovaj meč nije mogao da računa na četvoricu igrača, Dangubića, Zagorca, Avramovića i Miletića, njegov kolega na drugoj strani na udarni američki trio Bredford, Rejnolds, Sanders, čiji je uticaj na igru Trenta, makar u napadačkom segmentu, daleko veći nego što je doprinos pomenutog crno-belog kvarteta na igru Partizana.

Kako bilo, u takvom odnosu snaga, svakako samo jedna reč najbolje opisuje ovaj duel - dominacija!

KK  Partizan KK Trent Foto: MN Press

Partizan je doslovce utakmicu rešio još u prvih deset minuta, akumulirao je ubedljivu prednost 27:8 i nastavak meča lišio takmičarske draži. Trento je u drugoj i trećoj deonici praktično bio u egal borbi, konsolidovao redove, vezao seriju trojki (Mecanote), no to je tek bilo dovoljno da se u jednom momentu spusti razlika na "pristojnih" 17 poena.

Nastavak, odnosno četvrta deonica, donela je novi uzlet igrača kojima je Obradović dao prostora u poslednjoj deonici odmorivši udarne adute, te su Madar, Glas, Koprivica i Trifunović atraktivnom partijom zapečatili još jednu više nego ubedljivu pobedu crno-belih u novoj godini.

Pre Trenta, sa parketa Arene "stotkom" su počišćeni Zadar, pa Split.

U pobedničkoj ekipi dugo su se po efikasnosti pratili Panter i Mur, na kraju su meč završili sa po 17 poena, da bi ih na kraju u tom pogledu nadmašio Madar koji je većinu od svojih 18 poena postigao van linije za tri poena - ubacio je 4 od 6 šuteva.

Kod Partizana preostali "dvocifreni" bio je Smailagić sa 10 poena. Zek Ledej se jedini nije upisao u strelce večeras.

Kod gostiju, koji ostaju "zakovani" za dno tabele Mecanote je bio najefikasniji sa 15 poena (4/10 za tri), Kerolajn je dodao 14, Flakadori 13...

Naredni meč u okviru Evrokupa Partizan ponovo u Areni, 18. januara, protiv nemačkog Hamburga.

Evrokup, Grupa A, 9. kolo

Utorak

Hamburg - Turk Telekom 94:74

Sreda

Lietkabelis - Metropolitan 96:89

Partizan - Trento 97:65

Huventud - Lokomotiva 21:00

Andora - Šljonsk (odloženo)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Zversko alej up zakucavanje u NBA stilu Balše Koprivice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA