Kapiten Trifunović: "Čast je nositi traku jednog od najvećih klubova u Evropi sa 21 godinom"

Uroš je u odsustvu Zagorca i Dangubića preuzeo lidersku poziciju

  • 9
Uroš Trifunović, Alen Smailagić Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Partizana demonstrirali su silu u jučerašnjem duelu protiv Trenta u okviru Evrokupa. Crno-beli su pitanje pobednika rešili već tokom prve četvrtine, da bi potom do samog kraja održali i uvećali razliku za konačnih 97:65.

Sve to učinili su bez Radeta Zagorca, Nemanje Dangubića i Alekse Avramovića, koji su zbog pozitivnih testova na koronavirus morali u samoizolaciju. Prva dvojica su kroz sezonu nosila epitet kapitena, pa je umesto njih tu ulogu juče preuzeo mladi i sjajni Uroš Trifunović.

U razgovoru posle meča, Trifa je otkrio da mu je jako prijalo to što je dobio dodatnu odgovornost u obliku kapitenske trake i zahvalio se treneru Obradoviću na ukazanoj prilici.

- Mnogo mi je drago što smo pobedili na domaćem terenu. Želim da zahvalim treneru što mi je dao kapitensku traku, velika je čast biti kapiten Partizana sa 21 godinom. Mnogo lep osećaj, biti kapiten jednog od najvećih klubova u Evropi, ekipe u kojoj je trener Željko Obradović... Sve je to motiv da radim više i napredujem iz dana u dan – izjavio je Uroš.

Uroš Trifunović Foto: Marko Jovanović

Uspeo je ponovo da bude dvocifren i to za jako kratko vreme. Proveo je na terenu 19 minuta, a postigao je 10 poena uz pet skokova.

- Drago mi je što sam odigrao dobro i što je ekipa pobedila. Nadam se da ćemo da nastavimo ovako. Pred kraj treće i početkom četvrte četvrtine trener nam je rekao da unesemo energiju, igrali smo kao da nije 20 razlike. Mislim da je to pravi put da napredujemo i igramo sve bolje i bolje – podvukao je Trifunović.

Pobedom protiv Trenta, Partizan je izbio na prvo mesto na tabeli svoje grupe, u čemu je pomogao Huventud koji je sinoć na domaćem terenu deklasirao Lokomotivu. Španci i crno-beli sada imaju skor 7-2.

Video: Trifunović srećan posle dobre partije: Volim da igram kada je dobra atmosfera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA