≫ 

Partizan najnezgodniji rival u Evrokupu i najveći kandidat za finale, Žoc najbolji trener

I to nisu jedina priznanja za crno-bele

  • 6
KK Partizan - KK Cedevita Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Kako to obično biva nakon prvog dela sezone u Evrokupu generalni menadžeri imaju zadatak da izaberu najbolje timove ili igrače u nekoliko kategorija. Očekivano ove sezone najviše priznanja pokupio je Partizan.

Partizan je proglašen za najnezgodnijeg rivala, ispred Valensije koja se našla na drugoj poziciji. Kada su u pitanju najveći favoriti za finale Evrokupa crno-beli su tu ispred Virtusa, dok su košarkaši Željka Obradovića proglašeni za druge najatraktivnije za gledanje nakon Huventuda.

Upravo je Željko Obradović proglašen najboljim trenerom Evrokupa, što je bilo potpuno očekivano. Individualna priznanja stigla su i na adresu Alena Smailagića i Alekse Avramovića. Po mišljenju generalnih menadžera Smailagić je najbolji mladi igrač Evrokupa, dok je Avramović najbolji defanzivac pomenutog takmičenja.

Kevin Panter se takođe našao u odabiru generalnih menadžera kada su u pitanju kategorije najbolji čisti šuter i igrač kog bi najviše voleli da vide u svom timu. Šuter Partizana se u obe kategorije nalazi na drugom mestu. Kao najbolji čisti šuter ispred njega se nalazi Marko Belineli, dok bi više od njega generalni menadžeri želeli da potpišu samo Džonatana Motlija.

Miloš Teodosić je proglašen za ubedljivo najboljeg dodavača, dok je Motli po mišljenju većine MVP ove sezone, kao i najspektakularnij igrač. Tim koji je najviše iznenadio jeste podgorička Budućnost.

Video: Partizan uradio nešto što niko nije nikad u ABA ligi: Rekordna pobeda crno-belih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA