Ubedljiv poraz Cedevita Olimpije: Lokomotiva i Metropolitan sigurni u Partizanovoj grupi Evrokupa

Sada je više nego jasno da će se Huventud, Partizan i Lokomotiva boriti za prvo mesto na kraju uvodne faze takmičenja u Grupi A

  • 0
Jogi Ferel Foto: ABA liga. com / KK Partizan NIS / Dragana Stjepanović

Odigrana su i preostala tri meča večerašnjeg programa Evrokupa. Osim onog u Bolonji između Virtusa i Burse koji je odložen zbog zaraze koronom, u preostalim smo videli dve pobede gostiju i jednu domaće ekipe.

Jedini susret u ovom terminu u Grupi B odigran je u Ljubljani između Cedevita Olimpije i Gran Kanarije. Španci nisu dali Zmajevima ni trunku nade i slavili su više nego ubedljivu pobedu za vrh tabele - 60:75.

Presudna je bila prva četvrtina u kojoj je Cedevita Olimpija postigla samo sedam poena, naspram čak 23 koliko su ubacili Španci. Trudio se domaći sastav koliko je mogao barem da unese dramu u susret, ali je gostujući sastav suvereno čuvao i održavao visoku prednost.

Nama poznati Dilan Enis sa 14 poena uz jedan skok i pet asistencija bio je najefikasniji u timu Gran Kanarije, dok je Jogi Ferel sa 11 poena bio najbolji u timu iz Ljubljane.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Lakše nego što se očekivalo, do pobede je stigla i ekipe Lokomotive Kuban na gostovanju Morabank Andori. Rusi su se vratili posle teškog poraza od Huventuda u prošlom kolu i lako su savladali drugog učesnika ACB lige iz ove grupe - 76:86.

Sasvim očekivano, izdominirao je Erik Mekalum sa čak 30 postignutih poena, dok je na drugoj strani u ekipi Andore najbolji bio nekadašnji košarkaš Partizana, Kodi Miler-Mekintajer sa 20 poena uz četiri skoka i osam asistencija.

Bila je ovo sedma pobeda za Ruse u tekućoj sezoni, čime su prišli na korak iza Huventuda i Partizana i sada se nalaze na trećem mestu. Morabank Andora ostaje na 5-4, uz utakmicu manje, protiv Šljonska kod kuće.

Samo jedan poen nedostajao je Metropolitanu da u predgrađu Pariza dođe do "stotke" protiv Turk Telekoma. Odigrali su Francuzi sjajnu utakmicu i rešili su je u svoju korist polovinom treće deonice - 99:82.

Sa svojih 26 poena, Vil Kamings je povukao Parižane do trijumfa, a na drugoj strani je više nego solidan bio Aleks Perez i susret je završio na margini od 21 poena uz sedam asistencija.

Metropolitan i Turk Telekom su sada poravnati na tabeli sa skorom 5-5 i gotovo izvesno su obezbedili učešće u plej-of fazi Evrokupa, pošto poslednjeplasirani Šljonsk i Trento imaju po samo jedan trijumf.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: ŠTA JE DANAS NA PROGRAMU TV ARENA SPORT: Pregledavanje za četvrtak, 20. januar 2022. godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA