Zvezda bez pauze u Ljubljani, Radonjić poručuje: "Gostujemo jednoj od najboljih ekipa u ligi"

Trener Crvene zvezde svestan je da neće biti nimalo lako u Sloveniji

  • 4
dejan radonjić

Foto: Arena sport

Za košarkaše Crvene zvezde nema pauze. Odmah posle puta u Vilerban u Francuskoj, igrači Dejana Radonjića moraju na novo gostovanje. Uopšte se nisu vraćali za Beograd, već su preko Frankfurta došli u Ljubljanu, gde ih u ponedeljak čeka duel sa Cedevita Olimpijom u okviru 17. kola ABA lige.

Ovo će biti drugi duel ova dva sastava u tekućoj sezoni, a u prvom delu takmičarske godine, Zvezda je uspela da stigne do pobede posle sjajno odigrane poslednje četvrtine koju su dobili rezultatom 23:9 za konačnih 79:64.

Pred meč sa Ljubljaničanima, Radonjić ističe da pre svega nije zadovoljan onim što je video u Francuskoj, a onda pažnju "baca" na narednog protivnika.

- Dva dana posle utakmice sa Asvelom u Francuskoj čeka nas duel sa Cedevita Olimpijom. Prethodni meč nismo odigrali dobro. U nekim periodima je bilo zadovoljavajuće, ali generalno, nedostajalo je energije, koncentracija je bila loša, napravili smo veliki broj grešaka. Želimo da iskoristimo svaki momenat kako bi bili bolji, iako smo svesni činjenice da posle svega što smo prošli u prethodne više od tri nedelje, neće biti nimalo jednostavno.

- Očekuje nas utakmica protiv Cedevita Olimpije, jedne od najboljih ekipa u ligi, koja je u odnosu na naš prvi meč napravila promene u timu, pojačala se Ferelom iz Panatinaikosa, Omićem i Dragićem iz Žalgirisa, uz ostale vrlo kvalitetne i iskusne igrače koji koje već imaju u svom sastavu. Očekuje nas dakle vrlo dobar tim, ali u ovom trenutku, s obzirom na okolnosti, razmišljamo o nama, i kako da napravimo iskorak već u sledećoj utakmici. Biće potrebno vremena i strpljenja, kako bi došla do nivoa na kome želimo da budemo - rekao je Radonjić.

Kapiten tima, Branko Lazić kaže da će Zvezda morati da odigra sa značajno više energije, ako planira da dođe do pobede.

- Očekuje nas izuzetno teška utakmica protiv ekipe koja se znatno pojačala u prethodnom periodu i pokazala da ima kvalitet za sam vrh tabele. Samim angažmanom Ferela, pa Omića i konačno Dragića, uz dobar i iskusan sastav koji su već imali, pokazali su i pokazuju svoje ambicije u ovom takmičenju u nastavku, i moraćemo da odigramo izuzetno dobru i čvrstu utakmicu sa puno energije kako bi došli do rezultata. Nismo imali previše vremena nakon meča u Lionu, ali ćemo se potruditi da taj period od dva dana iskoristimo maksimalno kako bi spremni dočekali meč u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije - podvlači Lazić.

Video: Budućnost preživela Laktaše: Strepela je do poslednje sekunde u dramatičnoj završnici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    23. januar 2022 | 20:04

    Цедевита нам је до сад пријала, за разлику од 32 загорске којој је била гоооорка као пелин..само нек се настави тако

  • znamo vas

    23. januar 2022 | 20:09

    Sudije ce to odraditi..nakon brukanja po evropi , sudije peru obraz srpskoj sramoti i bruki..da se zna da svi znanmo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA