Radost na Istoku: Tejtum monstruoznom partijom uz 51 poen vodio Boston do pobede, slavili i Niksi

Nestvarna partija košarkaša Seltiksa, koji je na sve to ostvario i dabl-dabl

  • 0
Džejson Tejtum i Deni Avdija Foto: Tanjug / AP

Nedeljno veče tradicionalno nam je donelo utakmice NBA lige u "evropskom" terminu, a ove sedmice imali smo priliku da ispratimo dva susreta u ranim satima. Pobede i to veoma važne ostvarili su Boston Seltiksi i Njujork Niksi.

Posebno impresivan bio je Boston u duelu protiv Vašingtona. Duel sa Vizardsima bio je "gotov" već posle prvog poluvremena, kada su Seltiski imali ogromnih +15, a do kraja utakmice su uspeli samo da uvećaju svoj kapital - 87:116.

Ono što naročito upada u oko jeste partija Džejsona Tejtuma. Niko nije mogao da zaustavi nalet moćnog igrača Seltiksa, koji je meč završio sa čak 51 poenom uz 10 skokova i sedam asistencija, dok je iz igre šutirao 18/28. Nije želeo da izađe sa terena ni kada je sve bilo gotovo, već je nastavio da "puni" nesrećne Vizardse.

Upravo ovom pobedom, Seltiski su zaobišli Vašington na tabeli Istočne konferencije i do kraja će se grčevito boriti da izbegnu čuveni plej-in. I dalje su u igri za šesto mesto, pošto im Filadelfija beži samo dve pobede ispred.

Pored pomenutog Tejtuma, večeras su se još u timu Bostona istakli i Džejlen Braun sa dabl-dablom od 18 poena i 10 skokova, te Markus Smart koji je još jedini bio dvocifren sa 11 poena. U timu Vašingtona najbolji je bio Bredli Bil sa 19 postignutih poena, dok je Deni Avdija upisao 13 poena uz sedam skokova.

U utakmici koja je otvorila veče, Njujork Niksi su u svom "Medison Skver Gardenu" savladali Los Anđeles Kliperse i to relativno lako. Pobeda domaćeg tima nije se dovodila u pitanje ni u jednom momentu četvrte deonice - 110:102.

Najbolji u trijufmu Niksa bio je Ar-Džej Beret sa 28 poena i čak 14 skokova uz šest asistencija, a pratio ga je Džulijus Rendl koji je ubacio 24 poena uz devet uhvaćenih lopti. Kod Klipersa, bolji od ostalih bili su Redži Džekson koji je meč završio sa 26 poena, te Ivica Zubac koji je veče završio sa dabl-dablom, 17 poena i 13 skokova.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: ŠTA JE SUTRA NA PROGRAMU TV ARENA SPORT: Pregledavanje za ponedeljak, 24. januar 2022. godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA