Strašan debakl Budućnosti u Španiji: Valensija postigla 103 poena i "svrgnula" Podgoričane sa trona grupe

Veoma loša odbrambena partija pulena Aleksandra Džikića

  • 1
Džastin Kobs, Aleksandar Džikić, KK Budućnost Foto: KK Partizan NIS / Dragana Stjepanović

Loše veče za predstavnike ABA lige u Evrokupu. Posle poraza Partizana od Turk Telekoma u Ankari, ništa bolje se nije provela ni Budućnost u Valensiji. Može se reći da su Podgoričani prošli i mnogo gore, pošto su primili više od 100 poena, što ih je koštalo prvog mesta u grupi - 103:76.

Da se košarkašima Aleksandra Džikića sprema pravi debakl videlo se već posle prvog poluvremena, pošto je Valensija na velikom odmoru već imala ogromnih +20.

U drugom delu utakmice se Budućnost koliko-toliko konsolidovala, ali su Slepi miševi ipak do kraja uspeli da uvećaju svoju prednost i zabeleže jako ubedljivu pobedu uz jednu od možda i najboljih partija ove sezone.

Zanimljivo je da je najefikasniji bio Islanđanin, Martin Hemanson koji je postigao 16 poena za Valensiju, dok je Džasijel Rivero sa Kube ubacio 15 poena. Dvocifreni su bili još Majk Tobi sa 12 poena i osam skokova, Sem Van Rosom sa isto toliko poena, Haime Pradilja sa 11 poena, te Bojan Dubljević koji je završio sa ravno 10 poena.

U ekipi Budućnosti istakao se Džastin Kobs sa 15 poena, koliko je imao i Vladimir Micov. Dvocifreni su bili i Vili Rid i Di-Džej Sili sa po 13 poena.

U preostalom meču večeri odigranom u poljskom Vroclavu, ekipa Šljonska poražena je posle vrlo loše odigranog drugog poluvremena od ekipe Metropolitana. U hali "Štulecija", Parižani su slavili rezultatom 59:74 i tako nastavili pohod za crno-belima, Lokomotivom i Huventudom.

Video: Partizan uradio nešto što niko nije nikad u ABA ligi: Rekordna pobeda crno-belih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šta reći

    25. januar 2022 | 23:25

    Kakvo veče Aba ligaša, pretendenata na šampionski prsten i el. Sramota velika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA