≫ 

Golden Stejt bez povređenog Bjelice smirio probuđenog Irvinga i Netse, Dalas još jednom slavi Dončića

Za razliku od "guste" utakmice u Kaliforniji, Maveriksi su u Teksasu jednom dominantnom partijom Luke Dončića savladali Indijanu

  • 0
Stefon Kari Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Golden Stejta su u derbiju NBA noći između subote i nedelje savladali Bruklin na svom terenu sa 110:106 i povezali petu pobedu u nizu.

Voriorsi su konačno ušli su u seriju i osećaju se dosta lagodnije otkad se Klej Tompson vratio u roster, a protiv Netsa nije mogao da pomogne Nemanja Bjelica koji je zaradio povredu leđa.

Još jednom je dirigentsku palicu držao budući Ol star učesnik Endrju Vigins koji je bio najefikasniji igrač tima sa 24 poena.

Sveukupno, partija Kajrija Irvinga od 32 poena i po sedam skokova i asistencija neće baš biti upamćena zbog samog poraza, dok se kod "ratnika može izdvojiti još Stef Kari koji je dobrim brojkama (19 poena, sedam skokova i osam asistencija) dobro pripomogao kolegi i spoljne linije.

Za razliku od "guste" utakmice u Kaliforniji, Dalas je u Teksasu jednom dominantnom partijom Luke Dončića savladao Indijanu sa 132: 105 i tako produžio agoniju Pejsersa koji su u 11 poslednjih okršaja uspeli samo jednom da slave bez produžetka i muke.

Dončić je završio meč sa dabl-dablom od 30 poena i 12 asistencija uz šest uhvaćenih lopti, a ispratio ga je Redži Bulok sa 23 poena i tri skoka.

Na drugoj strani, Duejn Vašington se istakao sa 22 poena, te Domantas Sabonis sa poenom manje, ali sa čak 15 skokova i osam asistencija.

Totalna rapsodija Džimija Batlera nije nagrađena trijumfom pošto je njegov Majami na Floridi poražen od Toronta nakon produžetka 124:120, a predvodnik Hita je stigao do jakog tripl-dabla od 37 poena, 14 skokova i 10 asistencija.

U ostalim utakmicama, Filadlfija je u neizvesnoj završnici savladala Sakramento 103:101, Boston je u gostima bio bolji od Nju Orleansa 107:97, dok je Memfis preko sjajnog Džaa Moranta potukao Vašington 115:95.

Video: Milan Borjan i Lebron Džejms oči u oči: Golman Zvezde bio na NBA utakmici, dok traju pripreme

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA