Efes razbio Fener u revolveraškom obračunu Micića i Gudurića

Srpski košarkaši zajedno ubacili skoro 50 poena

  • 0
Marko Gudurić, Vasilije Micić, košarkaška reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su Fenerbahče rezultatom 91:71 u okviru 19. kola Super lige i tako se revanširali timu Saše Đorđevića za ubedljiv poraz od 22 poena razlike u prvom delu sezone.

Efes, koji danas sa klupe nije predvodio Ergin Ataman zbog infekcije gornjih respiratornih organa, do pobede je vodio Vasilije Micić koji je odigrao izvanredan meč i ubacio 26 poena, uz sedam asistencija i četiri skoka. Na drugoj strani blistao je Marko Gudurić, koji je meč završio sa 21 poenom, tri skoka i dve asistencije.

Meč je bio neizvestan sve do poslednje četvrtine. Iako se Efes odlepio na prvu dvocifrenu prednost na meču tokom treće četvrtine, ekipa Saše Đorđevića je uspela da odgovori i pred poslednju deonicu spusti razliku na samo tri poena, a zatim trojkom na startu poslednje četvrtine i da izjednači. A onda se Fenerbahče ugasio.

Usledila je serija Efesa od 14:0, Fener je uspeo da veže pet poena, a onda su domaći napravili još jednu seriju od 10:0 i na kraju naneli ubedljiv poraz Đorđevićevoj ekipi.

Ovo je bio četvrti poraz Fenerbahčea u domaćem prvenstvu, a isti broj neuspeha ima i Efes, dok Đorđevićeva ekipa ima pobedu više, ali i utakmicu više od današnjeg rivala.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: MVP Evrolige Vasa Micić istakao da ne čita komentare i to ga je spasilo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA