≫ 

Jokićev rekord sezone po broju asistencija, Denver demolirao NBA šampiona

Srbinu skok falio za tripl-dabl protiv Milvokija

  • 2
Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Denvera demolirali su aktuelnog šampiona NBA lige Milvoki u noći između nedelje i ponedeljka rezultatom 136:100, a srpski centar Nikola Jokić bio je na ivici svoj 13. tripl-dabla u sezoni.

Jokić je za tri četvrtine imao učinak od 18 poena, 15 asistencija i devet skokova za 28 minuta koliko je proveo na terenu. Zanimljivo, ovo mu je i rekord sezone po broju asistencija.

Kao i Denveru koji je za četiri nadmašio tačan broj dodavanja koje su imali protiv Los Anđeles Lejekrsa i duel sa Baksima završili su sa 39 asistencija. Ovo im je bila i peta pobeda u nizu koja ih je odvela na 5. mesto i sada dišu za vratom Juti na toj četvrtoj poziciji.

Bio je ovo duel i dva igrača koji pretenduju da na kraju sezone uzmi MVP titulu- pomenutog Jokića i Janisa Antentokunmpa koji je meč završio sa 29 poena i devet skokova.

Grk je pre Jokića dva puta uzeo MVP titulu, a nema sumnje da ga je Srbin posle ovog trijumfa malo "izgurao sa staze" s obzitom na to da se kroz brojke igrača gleda i uspeh tima. A Jokić je pre duela sa Milvokijem u proseku beležio 29, 3 poena, 13,1 skok i 10, 5 asistencija.

Aron Gordon je sa 24 špoena i sedam skokova bio najefikasniji u redovima Denvera, Monte Moris je kao i Jokić imao 18, Vil Barton je dodao 15, Forbs je imao 14, a Hajland 13. S druge strane, Hilidej je imao 14 poena i osam asistencija, dok su po 11 ubacili Alen i Portis.

Rezultati:

Detroit - Klivlend 115:105

Milvoki - Denver 100:136

Orlando - Dalas 110:108

Mineosta - Juta 126:106

Finiks - San Antonio 115:105

Video: Neverovatna asistencija Jokića za pobedu Denvera: NBA u šoku kako je pronašao igrača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA