≫ 

Jokić zahvalan Srbima na podršci: "Zna se koliko mi to znači, velika je čast igrati pred njima"

Na tribinama "Fiserv Foruma" bilo je mnoštvo naših navijača

  • 12
Nikola Jokić Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Denvera noćas su ostvarili jednu od najubedljivijih pobeda u NBA ligi ove sezone i to na terenu aktuelnog šampiona, Milvoki Baksa - 100:136. Naš centar, Nikola Jokić imao je vrlo zapaženu ulogu, pošto mu je falio skok do tripl-dabla, a meč je završio sa 18 poena, devet uhvaćenih lopti i 15 asistencija.

Sasvim očekivano, Nikola je bio i više nego zadovoljan posle meča, istakavši da je ovo možda jedna od boljih partija cele ekipe od kako je on u Nagetsima.

- Super utakmica za nas, šutirali smo i imali smo sjajne procente. Imali smo dosta asistencija i samo devet izgubljenih lopti. Savršena utakmica, teško nas je dobiti kada igramo ovako. Jedna od naših boljih utakmica od kako sam došao u Denver, dali smo 136 poena.

Upitan da prokomentariše njegov odnos sa odličnim Janisom Adetokumbom, dvostrukim osvajačem MVP priznanja, Jokić je imao samo reči hvale.

- Mislim da svi mi strani igrači imamo neku vrstu povezanosti. Ne znam šta je to tačno... Dolazimo iz različitih zemalja, možda je to konekcija. On i njegov brat su sjajni momci, uradili su neke fantastične stvari u Milvokiju. To je neko na koga možete da gledate kao uzora. Cenim ga. Stavlja toliko pritiska na protivnike i odvlači pažnju na sebe, otvara saigrače.

U publici je bilo dosta navijača iz Srbije, a jedna novinarka prebrojala je da je na tribinama videla ukupno 17 zastava naše zemlje.

- Naravno, mnogo mi je značilo, zna se koliko mi podrška ljudi iz Srbije znači. Uvek je velika čast igrati ispred njih. Videti zastave, čuti naš jezik i navijanje, uvek je mnogo lepo.

Na kraju, novinare je zanimalo da li Jokić više uživa kada poentira ili kada asistira.

- Moj nekadašnji trener je rekao da poeni čine jednu osobu srećnom, a da asistencija čini dve osobe srećnim. Sjajno je asistirati - zaključak je Nikole.

Video: Jokić u noćnom klubu u Majamiju, dočekan kao car: Di džej mu pustio Bože pravde, Nikola odlepio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    31. januar 2022 | 07:57

    A da znaš kolika je tek čast igrati za njih...

  • DARKO 100%

    31. januar 2022 | 07:40

    Videli smo svi koliko "volis"igrati pred nasim navijacima.

  • Zorka

    31. januar 2022 | 08:55

    I Srbi bi bili zahvalni njemu, da je igrao za Srbiju na Olimpijadi, ali nije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA