≫ 

Žreb za Kup Radivoja Koraća: Zvezda i Partizan ne mogu da se sastanu pre finala!

Domaćin turnira ove godine biće Grad Niš, a sve utakmice igraće se u "Čairu"

  • 10

Posle godinu dana pauze, Kup Radivoja Koraća vraća se u niški Čair. Od 17. do 20. februara osam klubova boriće se za "Žućkovu levicu", od čega pet standardno dolazi iz ABA lige, dva kluba su obezbedila učešće kroz drugostepeni Kup Srbije, a jedan ide na jug zemlje kao prvoplasirani tim Košarkaške lige Srbije na polusezoni.

To znači da ćemo u Nišu gledati Crvenu zvezdu, Partizan, Megu, FMP i Borac kao učesnike regionalnog takmičenja, potom Borac iz Zemuna i Radnički iz Kragujevca kao finaliste Kupa Srbije, te Zlatibor iz Čajetine kao prvoplasirani tim posle 15. kola KLS-a.

Izvršena je podela na povlašćene i nepovlašćene ekipe. U prvoj grupi su se našla četiri najboljeplasirana tima u ABA ligi posle 13. kola (Crvena zvezda, Partizan, FMP i Mega), a u drugoj preostala četiri tima (Borac Čačak, Borac Zemun, Radnički Kragujevac i Zlatibor Čajetina).

Danas je u hotelu "Crowne Plaza" u Beogradu održan žreb za Kup Radivoja Koraća u prisustvu najviših čelnika Košarkaškog saveza Srbije i predsednika ovog tela, Predraga Danilovića, koji je pre samog čina izvlačenja kuglica pozdravio prisutne i održao govor. Kuglice su izvlačili selektor i selektorka muške i ženske reprezentacije, Svetislav Pešić i Marina Maljković.

Kao i prethodnih sezona, igraće se po nokaut sistemu počevši od četvrtfinala. Izvučeni su sledeći parovi:

(1) Crvena zvezda - Radnički Kragujevac - četvrtak, 17. februar u 21.00 čas

(2) Mega - Zlatibor - četvrtak, 17. februar u 17.00 časova

(3) Partizan - Borac Zemun - petak, 18. februar u 21.00 čas

(4) FMP - Borac Čačak - petak, 18. februar u 18.00 časova

U polufinalu Kupa Radivoja Koraća sastaće se parovi (1) i (2), odnosno Crvena zvezda - Radnički Kragujevac i Mega - Zlatibor, te parovi (3) i (4), odnosno Partizan - Borac Zemun i FMP - Borac Čačak. Oba meča biće odigrana u subotu u terminima od 17.00 i 21.00 čas, a finale je na programu u nedelju od 21.00 čas.

Prošle sezone, titulu na Kupu Radivoja Koraća osvojila je ekipa Crvene zvezde koja je u finalu u Novom Sadu uspela da savlada sastav Mege rezultatom 73:60. Ono što je interesantno jeste da je Partizan uzeo poslednja dva turnira koja su se održala u Nišu.

Video: Što mi nisi svirao faul? Jokić pobesneo i krenuo da bije sudiju, zamalo tuča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bogdan

    31. januar 2022 | 14:27

    Mur, Panter, Glas, Kuruks, Lidej, Lesor, Madar, SEDAM STRANACA!!! Sada kreće muljanje i deljenje srpskih pasoša!!!

  • Basketas

    31. januar 2022 | 13:40

    To znamo zadnjoh 10 godina!

  • Niš

    31. januar 2022 | 15:14

    Samo napred ZVEZDO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA