≫ 

"Ide kod najboljeg trenera u Evropi, to je 'win-win' situacija": Laso objasnio Vukčevićev transfer

Možda će čak i reprezentacija Srbije profitirati iz ovog transfera

  • 7
Tristan Vukčević Foto: Printscreen/Sport klub

Partizan je nedavno napravio ogroman transfer, koji je baš zaintrigirao košarkašku javnost. Direktno iz Reala je stigao mladi i ultratalentovani Tristan Vukčević, koji je izjavio da želi da radi sa Željkom Obradovićem. O transferu je konačno progovorio i Pablo Laso, trener Reala, koji takođe ističe da je ovo "win-win" situacija.

Pomalo je bilo iznenađenje kada se Vukčević i odlučio na ovakav potez, s obzirom na to da je igrao u Realu ove sezone, međutim, sve je to lepo objasnio Laso na konferenciji za medije pred meč sa Olimpijakosom.

- Njemu je potrebno vreme. Drago mi je što ide u tim kao što je Partizan gde će moći u potpunosti da pokaže svoje kvalitete. U to sam uveren - počeo je Laso, te odmah i dodao.

- Imam samo dobre reči da kažem o Tristanu jer nam je dostao pomogao u prethodne dve godine. Izuzetno sam ponosan što se toliko klubova raspitivalo za njega. To znači da mi kao organizacija radimo dobar posao na afirmaciji mladih igrača.

- Ja sam isključivi krivac što ga nisam ubacivao u igru. Ako bismo izgubili neku utakmicu na kojoj je on imao veliku minuažu, odmah bi rekli da smo izgubili jer sam Tristana pustio previše da igra. Moramo da igramo kako bismo pobeđivali, minutaža je zasnovana na tome ko će nam pomoći da ostvarimo što više pobeda - istakao je Laso.

Pablo Laso Foto: Nikola Tomić

S druge strane, Vukčević će sigurno u Partizanu imati znatno veću minutažu, a takođe će imati i priliku da radi sa Željkom Obradovićem, koji je već "izbacio" nekoliko svetskih talenata i igrača u svojoj karijeri. Takođe, Vukčević će imati priliku i da igra u Evrokupu, što mora se priznati, dosta je lakše nego igrati u Evroligi.

A, Laso je još jednom potvrdio i činjenicu da je ovo "win-win" situacija za obe strane, jer kako kaže, čak je i Real ovde profitirao.

- Tristan je sjajan igrač koji sada odlazi u ruke jednom od najboljih trenera u Evropi. Na kraju mislim da smo svi profitirali iz čitave situacije - zaključio je Laso.

Podsetimo, ugovor Tristana Vukčevića u Partizanu je potpisan na više sezona, ali će u slučaju transfera u NBA, jedan deo "kolača" pripasti i Realu iz Madrida. Vukčević je ove sezone prosečno beležio 3,3 poena, 2,2 skoka i 0,5 asistencija po meču igrajući za "Kraljevski" klub.

Video: Spanulis i biser srpske košarke za koga se otimaju i Grci igrali 1 na 1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zelimir rumenoglu

    1. februar 2022 | 17:46

    jedini koji primenje taktiku iz 19 veka urlanje i fizicko nasrtanje na igrace

  • Kk...🏀🏀🏀

    1. februar 2022 | 21:37

    Tvoji bolji popi nesto pa na spavanje..vama legenda covek koji vodi dva tri kluba bez imena..👊

  • 033

    2. februar 2022 | 12:37

    Da je kojim slučajem Tristan izabrao reprezentaciju Španije Partizan ne bi imao šansu da ga dovede. On je trebalo da bude novi Mirotić ali je odbio da igra za Španiju tako da oni neće da razvijaju mlade igrače tuđih država. Momak ima predispozicije uz dobar rad i zalaganje da postane NBA zvezda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA