≫ 

Majstorije Srba zaludele Poljake: Potezi Jovanovića i Musića u najboljih deset u prošlom kolu

Košarkaš Legije zauzeo je šesto mesto, a igrač Arke iz Gdinje bio je drugoplasirani

  • 0

Već nekoliko kola unazad srpski košarkaši pružaju zaista odlične partije u poljskoj Energa Basket ligi i dolaze do laskavih priznanja. Ništa drugačije nije ni posle 21. nedelje, gde su dva naša igrača završila u izboru za deset najboljih poteza. 

Tako se na šestom mestu našla sjajna asistencija Strahinje Jovanovića za njegovog saigrača Roberta Džonsona u prvoj četvrtini meča između njegove Legije iz Varšave protiv Hidrotrak Radoma. Srpski košarkaš je dodao Amerikancu za čist alej-up.

Inače, Jovanović je ovaj meč završio sa sedam poena, uz po pet skokova i pet asistencija.

Još bolje plasiran bio je Novak Musić koji je bio proglašen za MVP-ja utakmice u senzacionalnoj pobedi Arke iz Gdinje protiv lidera Energa Basket lige, Anvila u Vloclavku. Srpski košarkaš "zaludeo" je odbranu jednim potezom, koji se zasluženo našao na drugom mestu liste.

Na utakmici na kojoj je viđeno najveće iznenađenje poljskog šampionata za sada, Novak je ubacio devet poena uz čak deset asistencija i četiri skoka, što će reći da mu je samo jedan poen nedostajao za dabl-dabl učinak.

Prvo mesto na ovoj listi zauzeo je Aleksander Dzijeva, čije smo umeće mogli da vidimo i na parketu "Štark arene" kada je njegov Šljonsk iz Vroclava propisno namučio i umalo pobedio ekipu Partizana.

Video: Što mi nisi svirao faul? Jokić pobesneo i krenuo da bije sudiju, zamalo tuča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA