Budućnost priredila senzaciju u Bolonji: Popović odigrao meč karijere, Kobs sve rešio u poslednji čas

Veliki trijumf Podgoričana vraća ih u borbu za prvo mesto

  • 5
Petar Popović Foto: ABA liga - KK Budućnost - Dragana Stjepanović

Retko ko je mogao da očekuje da će posle dva vezana poraza, od kojih je jedan bio od Ulma na domaćem parketu, košarkaši Budućnosti napraviti senzaciju u Bolonji na meču protiv Virutsa. No, ekipa Aleksandra Džikića uspela je da dođe do ogromne pobede i da se vrati u konkurenciju za prvo mesto na kraju grupne faze takmičenja - 62:68.

Tokom čitavog susreta dalo se primetiri da Budućnost može da parira moćnom Virtusu. Italijani nisu baš ličili na sebe, što se može videti po broju postignutog poena. Odbrana Budućnosti u potpunosti im je ograničila manevarski prostor.

Junak pobede je Džastin Kobs, koji je na 20 sekundi pred kraj kada se utakmica lomila i kada je Virtus prišao na samo tri poena zaostatka pogodio sa poludistance i tada "odlepio" Podgoričane na razliku koja je do kraja bila nedostižna.

Međutim, poenterski ne može, a da se ne pohvali večeras magični Petar Popović, koji je tek u drugom poluvremenu pokvario svoje procente šuta. Susret je završio sa 23 poena uz 3/4 za dva i 5/8 za tri. Niko pored njega kod Podgoričana više nije bio dvocifren, a najbliži tome bio je Edin Atić sa devet poena.

Na drugoj strani, imali smo dabl-dabl MuhamedaDžaiteasa 19 poena i 11 skokova, odnosno Ajzeje Kordinijea koji je uspeo da "dobaci" do 16 poena uz tri skoka. To nije bilo dovoljno za pobedu protiv raspoloženih Podgoričana.

Situacija je sada takva da Budućnost ima 8-4 na trećem mestu grupe i tu će izvesno ostati, jer se u preostalom duelu večeri sastaju Gran Kanarija i Valensija, koji ne mogu da padnu ispod njih na tabeli. Virtus je sada peti sa 6-5.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Trikovi s loptom od kojih ćete zanemeti: Doktor iz Niša pravi vratolomije na basket terenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realno

    1. februar 2022 | 22:50

    Pa nisu igrali Teodosic i Belineli za Virtus..kakva senzacija?

  • Vini

    1. februar 2022 | 22:41

    Cordinije i Menion pod hitno da bataljuju kosarku, oni veze sa zivotom nemaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA