Lučić i Jaramaz blistali i ostali bez senzacije u Blaugrani, Nedović takođe poražen, Gudurić slavio sa Fenerom

Naši momci su večeras imali istaknute partije u elitnom takmičenju

  • 2
ognjen jaramaz Foto: MN Press

Posle jako čudnog meča u Beogradu između Crvene zvezde i Olimpije iz Milana, imali smo prilike da gledamo jedan sličan u Kataloniji, gde je domaća Barselona posle dosta muke i prolivenog znoja ipak uspela da upiše pobedu protiv Bajerna - 71:66.

Deluje neverovatno, ali na ovom meču se desila identična situacija kao u "Pioniru". Obe ekipe su ostale jednocifrene posle prve četvrtine! S tim da ovde ipak nije oboren negativni rekord Evrolige, pošto su Barselona i Bajern postigli po devet poena (9:9), a skor su potom popravili naročito u poslednjoj deonici u kojoj je viđen gotovo isti broj poena kao za celo prvo poluvreme.

Na kraju nažalost nisu "naplaćene" dobre partije srpskih košarkaša, Vladimira Lučića i Ognjena Jaramaza, koji su postigli 16 i 15 poena za ekipu Andree Trinkijerija. Na drugoj strani ih je nadjačao Kajl Kjurik koji je dobacio do 20 poena uz solidnu partiju Nikole Mirotića koji je ubacio 13 poena uz šest skokova.

Nemanja Nedović Foto: MN Press

Govoreći o ostalim srpskim košarkašima, Nemanja Nedović je bio takođe jako dobar u porazu od Monaka na domaćem terenu. Zelene je dobrog rezultata koštala druga četvrtina u kojoj su dali da Kneževi ubace 30 poena i potom su jurili taj zaostatak do kraja utakmice - 83:91. 

Srbin je ubacio 16 poena uz tri skoka i četiri asistencije, ali je ostao u senci Majka Džejmsa koji je za Monako ubacio čak 29 poena i deluje da mu Saša Obradović zaista daje apsolutno svaku slobodu u igri. Od ostalih naših momaka, Danilo Anđušić je ubacio sedam poena za Monako, a Stefan Jović je imao samo jednu asistenciju za Zelene.

Marko Gudurić Foto: MN Press

Uz Anđušića, večeras je slavio i Marko Gudurić. Fenerbahče se propisno mučio pred svojim navijačima protiv Asvela, ali je ipak uspeo da slomi otpor Francuza na kraju utakmice - 85:76.

Gudurić je meč završio sa 15 poena uz dva skoka i tri asistencije, a najefikasniji u timu Fenera bio je Devin Buker sa 16 ubačenih poena, koliko je zapravo imao i Dajšon Pjer. Na drugoj strani istakao se Eli Okobo sa 23 poena uz tri skoka, kao i Šarl Kaudi sa 14 poena.

U preostale dve utakmice videli smo pobedu Makabija u Kaunasu protiv Žalgirisa (78:94) i trijumf Zenita nad Baskonijom na gostujućem terenu (82:90).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Trikovi s loptom od kojih ćete zanemeti: Doktor iz Niša pravi vratolomije na basket terenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Simke

    2. februar 2022 | 11:26

    Partizanova deca DALI su SRCE NA terenu DOK su igrali ZA voljeni klub a sada nam igraju NEKI POPUT AVRAMOVICA KOJI LJUBE ZVEZDIN GRB NIKADA AMA BAŠ NIKADA GA GROBARI NECE PRIHVATITI NEKA IDE U ARILJE SVOJE IONAKO JE SAMO ZA BRANJE MALINA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA