≫ 

Jokiću "za dlaku" izmakao novi tripl-dabl, prekinut niz Denvera od 5 pobeda

Asu Nagetsa falila dva skoka, uz napomenu da nije igrao poslednju deonicu

  • 4
Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Porazom od Minesote u gostima (130:115), košarkaški Denvera prekinuli su niz od pet uzastopnih trijumfa u NBA ligi i ponovo su pali na šestu poziciju Zapadne Konferencije!

Srpski centar Nikola Jokić na terenu je proveo 30 minuta i malo mu je falilo da ponovo zabeleži tripl-dabl. Međutim, falile su mu dve asistencije - iako je već posle prve četvrtine imao šest. Na kraju, meč je završio sa 21 poenom, 16 skokova i osam asistencija.

Kada je Jokić u igri, Denver nema o čemu da brine. Ali, problem nastaje kada Srbin itzađe iz igre pošto je Mineosta iskoristila niz od 26:8 na kraju prve i početkom druge četvrtine da se najpre vrati, zatim i rezultatski odlepi.

Jokić je u prvoj deonici bio zaslužan za čak 75 odsto poena svog tima - sa sedam poena i šest asistencija, dok je poslednju četvrtinu, kada je sve već bilo izgubljeno, presedeo na klupi. Više i zbog preventive, jer je pre meča osećao bol u nožnom prstu.

Monte Moris i Vil Barton bili su prvi iza Jokića sa po 13 ubačenih poena, Džef i Džamišal Grin su dodali po 12, dok je Davon Rid ubacio 10.

S druge strane, Karl-Entoni Tauns je imao 24 poena, 10 skokova i sedam asistencija, Tauren Prins je ostvario učinak od 23 poena i devet skokova, Vanderbilt je imao 18 poena i devet skokova, dok su Bizli i Rid dodali po 12 poena.

Rezultati:

Detroit - Nju Orleans 101:111

Milvoki - Vašington 112:98 /Adetokunbo 33 -

Toronto - Majami 110:106

Čikago - Orlando 126:115

Minesota - Denver 130:115

San Antonio - Golden Stejt 120:124

Finiks - Bruklin 121:111

Video: Što mi nisi svirao faul? Jokić pobesneo i krenuo da bije sudiju, zamalo tuča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    2. februar 2022 | 09:46

    Pa za caraNikolu nista novo

  • TTelep

    2. februar 2022 | 09:37

    Taj loptu daje samo koliko asistencija mu je potrebno da upiše, ima metlom da ga najure ako prođu kao prošle godine... a hoće. A i te asistencije, bez ometanja dodaš loptu na tricu, ovaj preko dva igrača pogodi i to je kao neka asistencija. Što se Jokića tiče, nikada taj ne bi mogao raditi na motanju kablova, jer tu se traži timski rad, a posao je fizički lak, zanimljiv i dinamičan, plata je na vreme.. plus bonusi i plaćeno prekovremeno, regres i topli obrok... robija..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA