Obradović 1. put u Pioniru posle tuženja Zvezde: Nekad plakao zbog Delija, kako će ga dočekati sada?

Nakon sedam godina ponovo izlazi pred navijače crveno-belih, ponovo kao rival

  • 21
Saša Obradović Foto: MN Press

U okviru 25. kola Evrolige košarkaši Crvene zvezde dočekaće u četvrtak ekipu Monaka, a biće to prilika za navijače crveno-belih da dočekaju svoju igračku legendu, ali i bivšeg trenera Sašu Obradovića.

Postavlja se pitanje kako će taj doček izgledati, da li će biti nešto slično kao 2015. godine kada je kao trener Albe bivši reprezentativac i igrač crveno-belih dobio neverovatan doček ili će to ovoga puta biti dosta drugačije, s obzirom na njegovu trenersku epizodu u Zvezdi, koja se neslavno završila.

Obradović je kao trener nekog kluba pred Delije prvi put izašao pre sedam godina, krajem januara 2015. godine. Doček za nekadašnjeg košarkaša crveno-belih bio je neverovatan, a koliko je njemu to značilo najbolje se moglo videti po reakciji.

Tada trener berlinske Albe nije mogao da sakrije oduševljenje, kao ni suze kada je cela hala "Pionir" skandirala njegovo ime, dok je u najavi utakmice rekao da će vođenje nemačkog tima protiv Zvezde biti čudno iskustvo, jer će prvi put u karijeri voditi tim protiv "njegovog kluba".

Leta 2020. godine kao bomba je odjeknula informacija da bi je tada trener Monaka blizu klupe Crvene zvezde. Već tada su pristalice crveno-belih bile veoma srećne, a nakon što je objavljena informacija da je Obradović sam platio obeštećenju Monaku kako bi preuzeo klub koji voli, navijači Zvezde su "pali u trans".

Kada se pojavio pred medije na prvoj konferenciji kao novi trener Crvene zvezde srpski stručnjak je rekao da mu je čast da se nađe na toj poziciji, jer sebe smatra delom kluba, kao i delom svakog kamena na Kalemegdanu. Takođe je istakao i da misli da je svojim radom zaslužio da bude trener Zvezde.

Par dana nakon promocije Obradović je dao jedan intervju u kom je istakao da je u Beograd došao sa zadovoljstvom da vodi svoj klub, ali i da je dobio dosta komentara da mu to ne treba, navodeći razne primere. Tada je napomenuo i da se odrekao izvesnih finansijskih sredstava zbog dolaska na mesto šefa stručnog štaba Crvene zvezde, ali da ipak to ne smatra žrtvom.

Saša Obradović Foto: MN Presss

Ipak, igra, kao i rezultati, nisu bili ni blizu zadovoljavajućeg nivoa. Obradović je trener Zvezde bio do 24. decembra, i za to vreme u Evroligi ostvario učinak od pet pobeda i 11 poraza, dok se u ABA ligi nalazio na deobi prve pozicije sa samo jednim porazom. Na njegovo mesto došlo je dobro poznato lice Dejan Radonjić.

Obradović se istog dana kada je dobio otkaz oglasio na svom Tviter profilu gde je uz snimak već pomenutog dočeka 2015. godine napisao da je jako želeo da doživi samo sekund takve atmosfere, s obzirom da je ekipu vodio u vremenu kada su tribine bile prazne zbog korona virusa. Na kraju je imao i poruku podrške za Zvezdu.

Navijači crveno-belih su ispod tog tvita pružili veliku podršku Obradovića, a gotovo svaki komentar navijača završavao se sa željom da se jednog dana vrati ponovo na klupu Crvene zvezde.

Nakon svega toga, usledio je i šok za upravu crveno-belih, jer je Saša Obradović tužio klub Komori za rešavanje sporova pri Evroligi, a osim kompletnog dvogodišnjeg ugovora, želeo je da mu se isplati i bonus za osvajanje Kupa Radivoja Koraća, koji je Zvezda osvojila sa Radonjićem na klupi.

Naravno, tada su Delije izrevoltirane potezom čoveka kog su smatrali jednom od najvećih legendi kluba na društvenim mrežama pisali negativne komentare o Obradoviću, a to se nastavilo i kasnije kada je on čestitao Monaku osvajanje Evrokupa, a navijači ironično pitali da li će i njima tražiti bonus za osvojeno takmičenje.

Cela priča oko tužbe završena je tako što je Komora presudila u Obradovićevu korist i naložila Crvenoj zvezdi da u celosti isplati dvogodišnji ugovor, ali bez bonusa za osvajanje nacionalnog Kupa.

Saša Obradović Foto: ATA Images

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, ocenio je neverovatnim da je Obradović, kao legenda tog kluba, naplatio 645.000 evra za četiri meseca provedenih u klubu.

Na temu raskida ugovora sa Obradovićem, Čović je govorio i za portal BHbasket, gde je istakao da ga je izuzetno pogodilo razočaranje Sašom Obradovićem.

- Najviše me pogodilo ogromno razočaranje sa Sašom Obradovićem. On nas direktno košta 650.000 evra. Nije on pao s neba, mi smo ga doveli. Tek nisam očekivao da će naplatiti za četiri meseca maltene ceo svoj ugovor. To je ponajmanje što smo mogli da očekujemo. To je za mene jedno novo iskustvo, čovek se uči dok je živ. Nisam kontaktirao sa Obradovićem, kontaktirao ga je direktor Filip Suntrulić. Nisam mogao sebi da dozvolim takav kontakt. Za mene je on igračka legenda kluba. Kada prestanete da igrate vi menjate teren, gde su druga pravila, znanja i škole - rekao je Nebojša Čovića početkom septembra.

Saša Obradović Foto: ATA Images

Nakon, može se reći, turbulentnog perioda provedenog u Zvezdi, ali i onoga što se dešavalo posle toga, sada će Saša Obradović ponovo voditi tim u hali "Aleksandar Nikolić". Ipak, situacija će biti drugačije nego iz vremena kada je on bio trener. Tribine će sasvim sigurno biti dobro popunjene, a on će se nalaziti na drugoj strani parketa sa ciljem da iz Beograda ode sa dva boda.

Biće izuzetno zanimljivo videti da li će Obradoviću biti priređen doček makar sličan onom iz 2015. godine ili će navijači Crvene zvezde biti manje prijateljski nastrojeni prema svom bivšem treneru koji je tužio klub.

Utakmica je na programu u četvrtak trećeg februara od 19 časova. Monako u Beograd dolazi nakon pobede nad Panatinaikosom u Atini (91:83), dok je Zvezda u svom meču 24. kola Evrolige poražena od Milana na domaćem terenu (57:63).

Za kraj pogledajte galeriju sa dočeka Saše Obradovića pred utakmicu između Crvene zvezde i Albe 2015. godine.

Video: Saša Obradović: Deo sam svakog kamena ovog terena, zaslužujem da budem trener Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    2. februar 2022 | 14:20

    Covek naplatio ono sto je dogovoreno. Klubovi prave ugovore a onda kad treba da se plati ocekuju da im se oprosti. Malo sutra

  • drma

    2. februar 2022 | 14:06

    Dobiće doček kakav je zaslužio ! "Legenda" koja te dva puta izda!!!

  • Efempeom

    2. februar 2022 | 14:40

    Oteraste ga i šta se to promenilo. I dalje ste kanal eurolige.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA