Utakmica puna preokreta: Efes slavio u Moskvi uprkos zaostatku od 15 poena

Veoma zanimljiv meč

  • 0
KK Partizan - Anadolu Efes, Prijateljska utakmica Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su CSKA u Moskvi rezultatom 99:97 u okviru 25. kola Evrolige.

Istanbulska ekipa ušla je mnogo bolje u meč i već u prvoj četvrtini steklad dvocifrenu prednost. Uspeli su Moskovljani brzo da se vrate u meč, pa čak i da preokrenu u trećoj deonici, ali se na veliki odmor otišlo sa tri poena prednosti za Efes.

Na početku treće četvrtine usledila je neverovatna serija Armejaca, pošto su taj period igre otvorili sa 18:0. U tom trenutku prednost domaćih iznosila je 15 poena razlike i delovalo je da za Micića i drugare nema povratka u meč.

Ipak, Efes nije šampion Evrope bez razloga. Pokazali su svoj pobednički mentalitet i izdigli se iz ponora, pa su već početkom poslednjeg kvartala preuzeli prednost. Do kraja meča bilo je neizvesno, sa dosta rezultatskih klackalica, a meč je u produžetak odveo Vasilije Micić pogotkom sekund pre kraja meča.

U produžecima se CSKA odlučio za šuteve za tri poena koji su se na početku ispostavili kao dobro, ali na kraju ipak kao loše oružje. Imao je priliku Aleksej Šved da možda i donese pobedu svojoj ekipi, ali je promašio otvorenu trojku iz kornera, pa je Efes na kraju slavio.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Šejn Larkin sa 26 poena i devet asistencija i Rodrig Buboa sa četiri poena manje. Micić je postigao 16 poena.

Na drugoj strani fantastičnu partiju pružio je Danijel Heket ubacivši 33 poena, Marius Grigonis je dodao 20, a Vil Klajburn 19 poena.

Ovo je bila 11. pobeda za aktuelnog evropskog šampiona uz isto toliko poraza. Za CSKA ovo je bio deveti poraz uz 13 trijumfa.

Video: Bogdanovićeva mešalica, pa step-bek: Težak pogodak za pokretanje Atlantine lavine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA