≫ 

"Pakleni" februar i mart za Partizan: Moguća dva meča sa Zvezdom i teške evro bitke

Crno-beli će ići u Železnik, "Moraču", "Stožice", Panevežis, a ni u Beogradu neće biti lakih protivnika

  • 15
KK PARTIZAN - KK SLASK Foto: MN Press

Košarkaši Partizana poraženi su u utorak uveče od Huventuda u najbitnijem meču dosadašnjeg dela sezone. To je drugi uzastopni poraz crno-belih u Evrokupu, a treći u četiri meča kada se u obzir uzme i ABA liga. Deluje da je ekipa Željka Obradovića u padu forme pred izuzetno težak period koji sledi. Pred Partizanom je u februaru i prva borba za trofej, pošto crno-bele očekuje završnica Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Naredni meč za crno-bele biće, makar na papiru, najlakši gledajući februar i mart. U subotu u halu "Aleksandar Nikolić" dolazi čačanski Borac, a nakon toga sledi "paklen ritam".

Partizan će u Beogradu devetog februara dočekati Andoru, ekipu koja je nanela prvi poraz u sezoni crno-belima. Nakon toga sledi gostovanje u Železniku ekipi FMP, a onda se četa Željka Obradovića seli u Niš na završnicu nacionalnog kupa.

Tamo će imati lak zadatak u četvrtfinalu protiv Borca iz Zemuna, a nakon trijumfa, koji ne bi trebalo da se dovodi u pitanje, protivnik crno-belih biće bolji iz duela u kom se sastaju Borac i FMP. Finale bi trebalo da donese meč protiv Crvene zvezde koji svi očekuju i to bi bila prava uvertira za nastavak sezone u kojoj se od beogradskih ekipa očekuje da upravo međusobnim duelima odlučuju o trofejima kako u regionalnoj, tako i u domaćoj ligi.

KK Partizan - KK Hamburg Tauers Foto: MN Press

Nakon kupa uslediće reprezentativna pauza, a onda teški mečevi u martu od kojih je prvi derbi protiv Crvene zvezde. Nakon toga slede dva gostovanja kod bivših trenera crno-belih, prvo protiv Lijetkabelisa koji predvodi Nenad Čanak, a zatim protiv Aleksandra Džikića i podgoričke Budućnosti. Sve to u samo sedam dana, ali to nije kraj.

Partizanu sledi povratak u Beograd i mečevi prvo protiv pariske ekipe Levaloa, a zatim i protiv Igokee. Odmah nakon toga neugodno gostovanje u Vroclavu protiv Šljonska, a zatim i u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije, a mart se završava utakmicom protiv kubanjske Lokomotive u hali "Aleksandar Nikolić".

Tokom naredna dva meseca Željko Obradović bi trebalo da vidi kako njegova ekipa izgleda kada odmeri snage sa jakim rivalima i na šta bi trebalo da se obrati pažnja pred odlučujuće borbe za trofeje. Ipak, te utakmice neće služiti najboljem evropskom treneru samo za ispravljanje grešaka, već će svaka od njih biti i te kako bitna za pozicije koje će Partizan zauzeti u Evrokupu i ABA ligi pred plej-of.

KK Partizan - KK Hamburg Tauers Foto: MN Press

U nastavku pogledajte hronološki raspored Partizanovih mečeva u februaru i martu:

5. februar: Partizan - Borac

9. februar: Partizan - Andora

12. februar: FMP - Partizan

18-20. februar: Kup Radivoja Koraća u Nišu

5. mart: Partizan - Crvena zvezda

8. mart: Lijetkabelis - Partizan

12. mart: Budućnost - Partizan

16. mart: Partizan - Levaloa

19. mart: Partizan - Igokea

22. mart: Šljonsk - Partizan

26. mart: Cedevita Olimpija - Partizan

30. mart: Partizan - Lokomotiva

Video: Željko Obradović o autoritetu prema igračima Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • abcd

    3. februar 2022 | 18:34

    Pa zvezdi je cele sezone 3 puta teže nego sto ce biti partizanu u februaru i martu

  • VALJAK

    3. februar 2022 | 21:35

    Ako su dobro kondiciono spremni ne sme biti problema. I drugi igraju taj tempo .Problem je sto 4-5 igraca nisu za PARTIZAN.

  • huehue

    3. februar 2022 | 18:37

    Sad je pravi trenutak da odes u Rumuniju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA